Košarka

Poraz Partizana u Minhenu uprkos sjajnom evroligaškom debiju Kabokla

Komentari

Autor: Euronews

15/11/2023

-

22:52

Poraz Partizana u Minhenu uprkos sjajnom evroligaškom debiju Kabokla
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana izgubili su od Bajerna na gostovanju u utakmici 8. kola Evrolige rezultatom 94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22). Uprkos dobroj igri u uvodnoj četvrtini i sjajnoj košarkaškoj predstavi novog pojačanja Bruna Kabokla, crno-beli su na kraju platili danak greškama u samoj završnici, zabeleživši peti poraz u takmičenju.

Imao je Partizan dvocifrenu prednost u uvodnoj četvrtini, dobru igru većom delom odlučujuće deonice i sjajno izdanje Kabokla na njegovom evroligaškom debiju. Ali, na kraju, nije imao rešenja za brze plejmejkere Bajerna Edvardsa i Fransiska. Crno-beli su u samom finišu anulirali +12 Bavaraca, prišli na poen zaostatka na tri minuta do kraja. Međutim, nisu imali raspoložene košarkaške u poslednjim minutima. Bajern je tako prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza, a crno-belima na kraju nije pomogla ni velika podrška srpskih navijača u Minhenu, koji su zauzeli gotovo dve trećine tribina u dvorani.

TOK UTAKMICE:

Partizan je sa boljom energijom ušao u utakmicu. Zbog čvrste odbrane crno-belih, Bajern se mučio da dođe do otvorenih pozicija, dok su gosti iz Beograda blistali na drugoj strani terena na krilima Kaminskog. Ubrzo su poveli 11:5, a kada su se centru Partizana priključili Naneli i Trifunović, srpski tim stekao je dvocifrenu prednost u finišu uvodne četvrtine (32:22). Plus "10" Beograđani su držali do početka druge deonince, kada je Dožir pogodio trojku (38:28). A, onda su izabranici Željka Obradovića upali u kontra ritam.

Dugo nije bilo one prepoznatljive igre iz prethodnih 12 minuta. Grešilo se u odbrani, u napadu nije bilo pravih rešenja i osim trojke Ledeja, gotovo se niko iz Partizana nije upisivao na semafor punih pet minuta. Za to vreme, Bavarci su uspeli da povrate konce igre u svoje ruke. Vimberg se raspucao sa distance, Edvards je "krckao" prednost crno-belih i za tili čas, serijom 13:3 Bajern se vratio u meč i na tri minuta do kraja poluvremena stigao do prve prednosti na utakmici (42:41), da bi na odmor otišao sa prednošću od 53:51.

Iako igra Partizana nije bila na zadovoljavajućem većim delom druge četvrtine, ipak se očekivalo da će crno-beli pokazati bolju sliku na parketu posle kratkog predaha. Ali, to nije bio slučaj. Kriza Beograđana se nastavila i u trećoj deonici, gde koš iz igre nisu postigli punih sedam minuta. Za to vreme, Bavarci su na krilima Bukera otišli na plus "12" (65:53), da bi crno-beli pred ulazak u poslednju deonicu serijom 8:0 u režiji Dožira i Ledeja, koliko-toliko popravili utisak, smanjivši vođstvo rivala na 70:63.

Poslednja četvrtina rasplamsala je igru u Minhenu. Videli smo veliki broj poena i seriju trojki na obe strane, a napad crno-belih mahom je predvodo Kaboklo, koji je postigao čak 14 poena u odlučujućoj deonici. Upravo su njegovim koševima sa penala, crno-beli  na tri minuta do kraja prišli na poen zaostatka (82:81). Ušlo se potom u neizvesnu završnicu, Dožir se dobro pokazao u ključnim trenucima, ali nažalost, crno-beli nisu imali još napadačkih rešenja, kao i odgovora u defanzivi sa Fransiska i Vejlera Beba.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Edvards sa 21 poenom, Fransisko je postigao 17, Buker 13, dok je listu strelaca predvodio Kaobklo sa 19 poena. Naneli je dodao 14 poena, a dvocifreni su bili još Ledej (12), Trifunović (10) i Dožir (10).

Komentari (0)

Sport