Košarka

Istorijsko veče Jokića i još jedna pobeda Denvera: Bruklin se loše proveo u Koloradu

Komentari
Istorijsko veče Jokića i još jedna pobeda Denvera: Bruklin se loše proveo u Koloradu
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera učvrstili su se na drugom mestu Zapadne konferencije posle treće uzastopne, a ukupno 17. pobede u sezoni. Tim iz Kolorada nakon Atlante i Čikaga, bio je bolji i od Bruklina, koga je sinoć na svom terenu savladao rezultatom 124:101, uz još jednu odličnu partiju Nikole Jokića.

Srpski centar upisao je 115. tripl-dabl u karijeri i deseti ove sezone, postavši jedini igrač u istoriji NBA lige, koji je na sedam uzastopnih sezona zabeležio dvocifreni broj tripl-dabl učinaka. Na utakmici protiv Netsa proveo je 30 minuta na parketu, a meč je završio sa 26 poena, 15 skokova i 10 asistencija, uz, ovaj put, dobre procente šuta (67 odsto).

Najbolji košarkaš Denvera tiho je ušao u utakmicu, do poluvremena je postigao deset poena, uz mali broj uzetih šuteva, da bi u trećoj četvrtini orkestrirao ključnu seriju Nagetsa, kada je postigao ostatak poena. Dobru rolu, možda i najbolju do sada, sinoć je imao Pejton Votson (18p) na poziciji Majkla Portera Džuniora, koji se nije proslavio. Džamal Marej (16) blistao je na startu, kasnije je ušao u kontra ritam. Eron Gordon je bio standardno dobar (13), dok su Redži Džekson (12) i Kristijan Braun (10) dali lep vetar u leđa sa klupe.

Bruklin je tako posle serije odličnih rezultata zabeležio drugi poraz u poslednje tri utakmice, a šansu da se vrati na pobednički kolosek imaće za dva protiv posrnulih Voriorsa, dok će Nagetsi imati priliku da se dodatno učvrsnu na drugoj poziciji Zapada u duelu sa najbližim pratiocem - Oklahoma Tanderima.

Meloun: Sa Nikolom je život lakši

On je tako dobar igrač - 26 poena, 15 skokova, 10 asistencija, sa tolikom lakoćim i efikasnošću sve rai. Ali ono što me najviše raduje kod njega je njegova odbrana. Želeo sam da bude agresivan. Želim da bude na tom nivou, da ometa protivnike, i mislim da je večeras postavio standarde večeras

Rezultati NBA lige.

Boston - Klivlend 116:107
Majami - Čikago 116:124
Dalas - Minesota 101:119
Denver - Bruklin 124:101
Portland - Juta 114:122
Sakramento - Oklahoma 128:123
LA Klipersi - Golden stejt 121:113

 

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport