Košarka

Bogdanović "cepao mrežice" u Torontu: Sparsi prekinuli niz od 18 poraza, finalista NBA kupa "pao" u prestonici

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2023

-

09:16

Bogdanović "cepao mrežice" u Torontu: Sparsi prekinuli niz od 18 poraza, finalista NBA kupa "pao" u prestonici
Bogdanović "cepao mrežice" u Torontu: Sparsi prekinuli niz od 18 poraza, finalista NBA kupa "pao" u prestonici - Copyright Tanjug/ AP Photo/Sue Ogrocki

veličina teksta

Aa Aa

U noći za nama odigrano je osam utakmica u NBA ligi. Srpski navijači pomno su pratili duel Toronta Dušana Rajakovića i Atlante Bogdana Bogdanovića, gde se na kraju više radovala ekipa našeg kapitena. Bilo je i nekoliko zanimljivih rezultata i neočekivanih ishoda, a krenućemo prvo od susreta Reptorsa i Hoksa.

Atlanta je posle pet vezanih poraza, savladala Toronto, kojeg sa klupe predvodi Dušan Rajaković i zabležila 10. pobedu u sezoni - 125:104, uz još odličnu partiju Bogdana Bogdanovića. Kapiten "orlova" nastavio je da "cepa mrežice" sa klupe i ističe kandidaturu za "šestog igrača" lige, a utakmicu je završio sa 20 poena (44 odsto šut), tri skoka i šest asistencija. Najefikasniji bio je Trej Jang sa 38 poena i 11 uspešnih dodavanja.

Utakmica u Torontu, protekla je u potpunoj inicijativi Atlante, koja je na krilima čak 16 ofanzivnih skokova, kontrolisala reket i od druge četvrtine, rezultat. Upravo je u toj deonici Bogdanović zablistao i sa klupe postigao 13 od svojih 20 poena, okrenuvši momentum na stranu Hoksa, koji je do kraja utakmice postajao sve jači. Na poluvremenu Atlanta je stekla dvocifrenu prednost (59:49), da bi nakon izjednačene treće četvrtine (29:28), gosti i definitivno rešili pitanje pobednika u odlučujućoj deonici.

Nešto više uzbuđenja videli smo u San Antoniju, gde su Sparsi predvođeni Devinom Vaselom pobedili Lejkerse 129:115 i prekinuli niz od čak 19 uzastopnih poraza! Veliku razliku i dobar momentum ekipa Grega Popoviča stekla je u uvodnoj deonici (42:22), da bi Lebron i družina, uhvatili priključak do kraja poluvremena (69:62). 

Ali je nastavak utakmice, ipak protekao u znaku domaćeg tima, naročito mladog Vasela, koji je utakmicu završio sa 36 poena. Pored njega, San Antonio imao je još sedam dvocifrenih igrača, a jedan od najistaknutijih bio je Viktor Vembanjama sa 13 poena i 15 uhvaćenih lopti. Sa druge strane, u odsustvu Entonija Dejvisa, Lebron Džejms je bio najraspoloženiji sa 23 poena i 14 asistencija.

Susret koji je takođe privukao pažnju odigrao se u prestonici, gde je Vašington došao do svoje tek četvrte pobede u sezoni. I to protiv finaliste NBA Kupa i statističke najbolje ekipe u Ligi - Indijana Pejserse 137:123.

Procenti šuta za dva poena nisu najbolje služili Haliburtona i družinu. Falilo je ideje u napadu, iako su dobro otvorili utakmicu. Vašington je preko Kajla Kuzme i Džordana Pula preuzeo inicijativu i serijom 13:0 u drugoj četvrtini došao do preokreta (47:40). A, potom je u laganom ritmu održavao vođstvo do kraja susrea. Ekipa iz prestonice tako je prekinula seriju od šest uzastopnih poraza i upisala tek četvrtu pobedu u sezonie, pomenuti Kuzma i Pul bili su najefikasniji sa 31, odnosno 30 poena. 

NBA, rezultati

Filadelfija – Detroit 124:92
Vašington – Indijana 137:123
Boston – Orlando 128:111
San Antonio – LA Lejkers 129:115
Toronto – Atlanta 104:125
Memfis – Hjuston 98:103

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport