Košarka

Bizarna povreda Erona Gordona: Jokićevog saigrača ujeo pas za lice

Komentari

Autor: Euronews

27/12/2023

-

20:03

Bizarna povreda Erona Gordona: Jokićevog saigrača ujeo pas za lice
Košarkaš Denver Nagetsa, Eron Gordon - Copyright Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Denver Nagetsa, Eron Gordon doživeo je povrede lica i šuterske ruke nakon što ga je napao pas. Kako prenose američki mediji, igrač je u dobro stanju, ali će biti van tima dok se u potpunosti ne oporavi.

Incident se dogodio u ponedeljak uveče, nakon što su Gordon i Nagetsi savdalali Golden Stej Voriorse. Krilni centar je imao dobru rolu sa 16 poena, 10 skokova i tri asistencije za 32 minuta. Nakon utakmice ga je napao pas i naneo ozbiljne povrede lica i desne šuterske ruke. Američki košarkaš je hitno prebačen u bolnicu gde je dobio 21 kopču. Za sada nije poznato koliko će Denver biti bez člana startne petorke.

Igrač aktuelnog NBA šampiona ima solidnu tekuću sezonu u kojoj beleži 13.6 poena, 6.9 skokova i 3.4 asistencije na 28 odigranih utakmica. Gordon je za tim iz Kolorada vezan ugovorom do 2026. godine i imao je izuzetno važnu ulogu u prethodnoj sezoni u kojoj su Nagetsi osvojili prvu titulu u istoriji franšize.

Njegov izostanak će uticati na Kristijana Brauna, Pejtona Votsona i Džastina Holideja koji će zbog toga imati veću minutažu. Sa druge strane, očekuje se da Majkl Porter Džunior zauzme poziciju krilnog centra u odsustvu Gordona. To je bio slučaj i nešto ranije ove sezone kada se Gordon oporavljao od povrede pete. 

Komentari (0)

Sport