Košarka

"OAKA" nije mesto za "vađenje": Crveno-beli bez šansi u Atini

Komentari

Autor: Euronews

28/12/2023

-

22:24

"OAKA" nije mesto za "vađenje": Crveno-beli bez šansi u Atini
"OAKA" nije mesto za "vađenje": Crveno-beli bez šansi u Atini - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

"OAKA Arena" je možda i najgore mesto gde bi trebalo da tražite pobedu kada vam je ona baš potrebna. Upravo to je bio slučaj sa Crvenom zvezdom koja je na kraju poražena od Panatinaikosa 82:65 (20:17, 18:14, 23:19, 21:15) u okviru 17. kola Evrolige.

Nešto tvrđi ulazak u meč viđen je na obe strane, te su gosti nakon četiri minuta igre vodili 7:4. Usledila je bolja igra "zelenih" i u napadu i u odbrani, što im je donelo preokret i prednost na kraju prve deonice (20:17). Šut za tri poena je mučio i jedne i druge, ali je upravo trojka Kostasa Slukasa donela osetniju prednost domaćninu (+7).

 

 

Već u prvom napadu drugog poluvremena, grčki plejmejker je doneo Panatinaikosu prvo dvocifreno vođstvo. Tim Ergina Ataman je čitav treći period držao protivnika na dva ili više poseda razlike i u odlučujućih 10 minuta ušao sa +11. Srpski klub se izuzetno mučio u fazi napada, dok ni Atinjani nisu briljirali ali su držali dvocifrenu distancu u odnosu na protivnika. Domaćin se sve više odvajao, a crveno-beli nisu imali odgovor na igru protivnika te su na kraju ubedljivo poraženi.

Crvena zvezda je imala izuzetno loše šutersko veče i na kraju imala svega četiri pogođene trojki iz čak 25 pokušaja. "Zeleni" su takođe imali slabije procente kada je u pitanju šut sa distance, ali su to nadoknadili odličnom igrom pod košem i prodorima.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Dinos Mitoglu sa 15 poena, Džerijan Grent je dodao 14, a Lesor 13. Kada je u pitanju predstavnik ABA lige, Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović su se istakli sa po 15 poena, dok su Luka Mitrović i Jago Dos Santos ubacili po 12.

Evroliga, 17. kolo

četvrtak

Efes - Fenerbahče 84:89
Partizan - Virtus 75:77
Žalgiris - Makabi 70:78
ASVEL - Real Madrid 76:77
Panatinaikos - Crvena zvezda 
Bajern - Baskonija U toku

petak

Alba - Olimpijakos 20.00

Monako - Barselona 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport