Košarka

Zvezda se vratila iz mrtvih i nokautirala Fenerbahče usred Istanbula

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2024

-

20:56

Zvezda se vratila iz mrtvih i nokautirala Fenerbahče usred Istanbula
Zvezda se vratila iz mrtvih i nokautirala Fenerbahče usred Istanbula - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fenerbahče je dva puta imao dvocifrenu vođstvo, ali se ratnička ekipa Crvene zvezde nije predala i na krilima neverovatne odbrane u četvrtoj četvrtini došla je do sedme pobede u Evroligi, dok je turski sastav upisao osmi poraz - 76:85 (26:18, 9:16, 22:23, 19:28).

Posle tri četvrtine bilo je nerešeno i bilo je jasno da će ovaj meč biti neizvestan do samog kraja. Bolje u četvrtu deonicu ušao je tim sa Malog Kalemegdana, a prednost su mu doneli neočekivani heroji.

Prvo je Jago dos Santos pogodio težak šut sa poludistance preko Nika Kaletesa, da bi usledio nesvakidašnji prodor i polaganje levom rukom Branka Lazića, koji je na to dodao i trojku za +4, a onda su se priključili ostali saigrači. Rokas Giedraitis, Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović su bili nerešiva enigma za Fenerbahče, a onda je Miloš Teodosić karakterističnom trojkom posle "pik end rola" zapečatio pobedu Crvene zvezde. Do kraja utakmice sastav Šarasa Jasikevičijusa pokušao je da se vrati u meč, ali su crveno-beli racionalnom igrom sačuvali prednost i pobedu.

Susret u Istanbulu počeo je boljom igrom domaćina, koji je dolazio do otvorenih pozicija i lakih poena. Ovaj deo utakmice obeležilo je nesnalaženje Nikole Topića u njegovoj prvoj evroligaškoj utakmici. Vidi se da ćemo biti potrebno malo vremena da se navikne na najviše nivo košarke u Evrope, ali nema sumnje da je Zvezda dobila veliko pojačanje.

Tokom drugom kvartala mogli su da uživaju ljubitelji odbrane. Obe ekipe su prikazale zaista neverovatnu igru u defanzivi, a Fener je u ovoj deonici postigao svega devet poena, što je četa Janisa Sferopulosa iskoristila da se rezultatski vrati u ovaj meč.

Početak treće denice bio je sličan startu utakmice. Ponovo se turski tim bolje snašao i na leđima Najdžela Hejs-Dejvisa došla do +7. Ipak, crveno-beli su napravili seriju od upravo 7:0 i tako u poslednju četvrtinu ušli u potpunom egalu.

Usledila je pomenuta neverovatna četvrta deonica, u kojoj je Zvezda "razbila" Fenerbahče i upisala veoma važnu pobedu pred "večiti derbi" koji je na programu u četvrtak.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Bolomboj sa 24 poena, Giedraitis dodao je 19, a Adam Hanga 12.

Na drugoj strani istakao se Hejs-Dejvis sa 21 poenom, dok je Skoti Vilbekin ubacio 14.

Zvezda će, kao što je rečeno, u četvrtak dočekati Partizan, dok će Fenerbahče ugostiti ekipu Makabija.

Fenerbahče - Crvena zvezda 76:85 (26:18, 9:16, 22:23, 19:28)

Dvorana: "Ulker Sports Arena"

Sudije: Emilio Perez, Jakub Zamojski, Igor Dragojević

Fenerbahče: Motli 11, Vilbekin 14, Šanli 3, Papajanis, Mahmutoglu, Hejs-Dejvis 21, Biberović 4, Gudurić 3, Dorsi 8, Kalates 2, Madar 8, Sestina 2

Crvena zvezda: Teodosić 6, Hanga 12, Davidovac, Lazić 8, Tobi 3, Bolomboj 24, Ilić, Nedović 7, Giedraitis 19, Gilespi, Topić 4, Jago 2

Evroliga, 18. kolo

utorak

Fenerbahče - Crvena zvezda 76:85

Žalgiris - Alba u toku

Makabi - Monako u toku

Olimpijakos - Olimpija Milano u toku

Partizan - Asvel 20.45

sreda

Valensija - Efes 19.30

Baskonija - Panatinaikos 20.30

Virtus Bolonja - Bajern 20.30

Barselona - Real Madrid 21.00

Komentari (0)

Sport