Košarka

Od danas i zvanično: "Mega Factory" postaje TC "Dejan Milojević"

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2024

-

14:32

Od danas i zvanično: "Mega Factory" postaje TC "Dejan Milojević"
Od danas i zvanično: "Mega Factory" postaje TC "Dejan Milojević" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaški klub Mega je od danas i zvanično svoju halu"Mega Factory" preimenovao u Trening centar "Dejan Milojević". Bivši klub nedavno preminulog trenera tako želi da zauvek čuva uspomenu na njega, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Košarkaški klub Mega MIS zauvek će čuvati uspomenu na Dejana Milojevića i sve ono što je uradio za ovaj klub, ali i srpsku košarku. Milojević je 17. januara iznenada preminuo u 47. godini od posledica srčanog udara i u šoku i neverici ostavio čitav košarkaški svet, koji se danima dirljivim porukama i gestovima opraštao od ovog izvanrednog trenera i sjajnog čoveka.

Klub u kome je Milojević počeo svoju trenersku karijeru, i kome je doneo prvi trofej u Kupu Radivoja Koraća, odlučio je da dvorana „Mega Factory“ u naselju Braće Jerković promeni svoj naziv i ponese ime Trening centar „Dejan Milojević“.

Tim povodom generalni menadžer Mege Goran Ćakić uputio je zvaničan dopis čelnicima Košarkaškog saveza Srbije, regionalne i domaće lige kako bi se izvršila izmena u bazi podataka i svim zvaničnim dokumentima vezanim za odigravanje utakmica u navedenoj hali.

Mesto na kome je Milojević dao nemerljiv doprinos u razvoju velikog broja vrhunskih igrača i Megu pozicionirao kao klub van američkog kontinenta sa najviše draftovanih igrača u NBA od danas će simbolično nositi njegovo ime i tako zauvek od zaborava otrgnuti njegov lik i delo i bogatu trenersku zaostavštinu", stoji na zvaničnom sajtu kluba.

Komentari (0)

Sport