Košarka

Košarkašice Srbije poražene od Nemačke, moraju da pobede Brazil ili Australiju za plasman na OI

Komentari

Autor: Euronews

08/02/2024

-

23:21

Košarkašice Srbije poražene od Nemačke, moraju da pobede Brazil ili Australiju za plasman na OI
Košarkašice Srbije poražene od Nemačke, moraju da pobede Brazil ili Australiju za plasman na OI - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašice Srbije poražene su večeras od selekcije Nemačke rezultatom 73:66 (19:12, 17:9, 17:25, 20:20) u utakmici prvog kola grupne faze kvalifikacija za Olimpijske igre.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Satu Sabali sa 18 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je Njara Sabali dodala 14 poena, 17 skokova i četiri asistencije.

U timu Srbije istakla se Anđela Dugalić sa 13 poena i četiri skoka.

Nemačka je u prvom poluvremenu igrala bolje u napadu, zbog čega je u jednom trenutku imala plus 15 na semaforu. U trećoj deonici Srbija je agresivnije zaigrala odbranu, iz čega je proistekao brži napad u tranziciji. Delovalo je da su se srpske košarkašice vratile u meč ali u poslednjoj deonici nisu imale snage za potpuni preokret i pored vođstva od dva poena četiri minuta pre kraja. Ivon Anderson je prodala nekoliko lopti, nakon čega su Nemice serijom 10:0 zatvorile utakmice.

U nedelju Srbija će odigrati meč drugog kola protiv Brazila, dok će u drugoj utakmici dana snage odmeriti Nemačka i Australija. "Orlice" će morati da pobede Brazilke, kako ne bi morale da "vade kestenje iz vatre" protiv Australijanki koje su favoriti da završe ove kvalifikacije na prvom mestu.

Komentari (0)

Sport