Košarka

Šek postao večan na Floridi: Prvi put u istoriji Orlando povukao nečiji dres iz upotrebe

Komentari

Autor: Euronews

14/02/2024

-

13:12

Šek postao večan na Floridi: Prvi put u istoriji Orlando povukao nečiji dres iz upotrebe
Šek postao večan na Floridi: Prvi put u istoriji Orlando povukao nečiji dres iz upotrebe - Copyright AP Photo/Kevin Kolczynski

veličina teksta

Aa Aa

Orlando Medžik prvi put u istoriji povukao je dres nekog košarkaša iz upotrebe, a ta čast pripala je sinoć legendarnom Šakilu O`Nilu uoči starta utakmice sa Oklahomom.

Bivši američki centar (51) stigao je u Orlando 1992. godine kao prvi pik sa NBA drafta, gde je proveo naredne četiri sezone, da bi u nastavku karijere nastupao za LA Lejkerse, Majami, Finiks, Klivlend i Boston. Tokom karijere nosio je dresove sa različitim brojevima, dok je u Orlandu ostao upamćen po "32", koja će ubuduće krasiti svodove "Emvej centra".

"Znate, ima ona stara izreka: ‘Nikada ne zaboravite odakle ste došli’. Moja profesionalna karijera je počela ovde. Veći deo života sam ovde proveo. Nikada nisam mislio da će ovaj dan doći", rekao je Šek na ceremoniji, gde su osim porodice, prisustovali i bivši igrači njegove generacije.

Iako sa Orlandom nije osvojio nijedan prsten tokom četvorogodišnjeg mandata, O`Nil je ostavio dubog trag u ovoj franšizi, gde je, sudeći prema noćašnjem prijemu, ostao i dalje omiljen među navijačima.

Komentari (0)

Sport