Košarka

Odličan otpor FMP-a, ali uzalud: Crvena zvezda obezbedila plasman u polufinale nakon neizvesne završnice

Komentari

Autor: Euronews

14/02/2024

-

22:00

Odličan otpor FMP-a, ali uzalud: Crvena zvezda obezbedila plasman u polufinale nakon neizvesne završnice
Odličan otpor FMP-a, ali uzalud: Crvena zvezda obezbedila plasman u polufinale nakon neizvesne završnice - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Znatno više publike bilo je prisutno na drugom meču u niškom "Čairu" gde je Crvena zvezda savladala FMP 80:75 (17:16, 23:20, 18:19, 22:20) i obezbedila plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Meč je rešila trojka Dejana Davidovca na 20 sekundi do kraja kada su crveno-beli otišli na nedostižnu prednost za protivnika.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, a pratili su ga Davidovac sa 15 i Adam Hanga sa 13. Sa druge strane Ognjen Kuzimić je upisao "dabl-dabl" sa 18 poena i 15 skokova, Nikola Šaranović se istakao sa 17 poena, a 11 je dodao Vojislav Stojanović.

"Panteri" su odlično otvorili utakmicu što je primoralo Janisa Sferopolusa da zatraži tajm-aut nakon dva minuta igre i rezultata 5:1 u korist FMP-a. Aktuelni osvajač kupa je odgovorio nakon minuta predaha mini-serijom i stigao do prvog vođstva na meču. Ipak, to nije omelo izabranike Saše Nikitovića da nastave da igraju u dobrom ritmu.

Ista slika viđena je i u drugoj deonici. Kada god bi se crveno-beli odvojili na četiri ili pet poena prednosti, ekipa iz Železnika bi se vraćala poenima u nizu. Crvena zvezda je na kraju otišla na poluvreme sa četiri poena prednosti.

Treći kvartal je takođe protekao u egalu. Izabranici Janisa Sferopulosa su se ponovo odvajali na posed-dva prednost, ali je FMP odličnom igrom uspevao da se vrati i čak dođe do vođstva u pojedinim momentima. Klub sa Malog Kalemegdana je uzvratio serijom i u poslednjih 10 minuta ušao sa tri poena prednosti.

Odlučujuća četvrtina započeta je trojkom Dalibora Ilića, a zatim su usledili i poeni Nedovića, pa ponovo Ilića nakon čega je aktuelni šampion nacionalnog kupa stigao i do prve dvocifrene prednosti na meču. "Panteri" su uspeli da se vrate ponovo u igru i na 38 sekundi do kraja priđu na -2. Usledila je trojka Davidovca kojom je praktično rešeno pitanje pobednika. Matic Rebec je brzo poentirao, ekipa Saše Nikitovića je pravila faul, a Nedović je sa linije penala potvrdio prolazak 

Crvena zvezda će u polufinalu Kupa Radivoja Koraća igrati sa košarkaškim klubom Čačak 94 koji je nešto ranije danas napravio istorijski uspeh i eliminisao Borac iz Čačka (64:73)

Kup Radivoja Koraća, četvrtfinale

Sreda

Borac - Čačak 94 64:73
Crvena zvezda - FMP 80:75

Četvrtak

Mega - Vojvodina 17:00 (Arena 2 Premium)
Partizan - Hercegovac 20:00 (Arena 2 Premium)

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport