Košarka

Micić presudio Bogdanoviću, Šarlot srušio Atlantu

Komentari

Autor: Euronews

15/02/2024

-

05:43

Micić presudio Bogdanoviću, Šarlot srušio Atlantu
Micić presudio Bogdanoviću, Šarlot srušio Atlantu - Copyright AP Photo/Nell Redmond

veličina teksta

Aa Aa

Šarlot je posle trejda i dovođenja petorice igrača, zajedno sa Vasilijem Micićem, nezadrživ u NBA ligi. Pobedili su u sve tri utakmice sa novim igračima, a srpski as Vasa Micić odigrao je jednu od ključnih uloga u ubedljivoj pobedi nad Bogdanovićevom Atlantom 122:99.

Odlično su igrali Hornetsi u drugom poluvremenu, ali i u trećoj i posebno četvrtoj deonici ulaskom Micića uspevali su da odbiju nalete Hoksa. Micić je ušao u poslednjoj četvrtini kod rezultata 100:92, a onda vezao sedam poena, dve asistencije za plus 20! Na kraju je srpski reprezentativac, koji je počeo sa klupe, za 20 minuta ubeležio 13 poena (4/9 šut, 1/3 za tri, 4/4 bacanja) uz dva skoka i pet asistencija. Miler je postigao 26, Man 21, a Majls Bridžis 17 poena u pobedničkom timu.

 

 

Bogdan Bogdanović je bio ispod ovosezonskog proseka. Za 29 minuta upisao je 12 poena (4/9 šut, 2/5 za tri, 2/2 bacanja), imao pet skokova i četiri asistencije, ali i pet izgubljenih lopti. Hoksi su dobili samo prvu četvrtinu, prilazili su na startu treće ne "minus pet", ali ne dalje od toga. Čudi i pad energije, čak i zainteresovanosti kod igrača Atlante na kraju meča što je uslovilo 31. poraz u sezoni, pa su sve dalje od plej-ofa. Hanter je sa 21 poenom bio najefikasniji kod gostiju, Džonson je uz 19 poena imao i 12 skokova, dok je Tre Jang uz 12 poena ubeležio isto toliko asistencija posle kazne NBA od 35.000 dolara zbog uvredljivog ponašanja.

Šarlot je sada na 13 pobeda i 41 poraza, ali navijači su bili oduševljeni igrom i novim igračima Micićem, Setom Karijem, Grentom Vilijamsom, Manom i Davisom Bergtransem. Trener Stiv Kliford je bio zadovoljan partijom, posebno defanzivom.

"Što ti je pametnija ekipa, sve je lakše. Znao sam da možemo da budemo dobri ofanzivno, ali videli ste da i defanzuivno možemo da budemo jako dobri. I Grent Vilijams je veliki deo toga", rekao je Kliford.

Komentari (0)

Sport