Košarka

ABA liga menja Statut: Nema više doigravanja, Srbija može da ima i šest predstavnika u eliti?

Komentari

Autor: Euronews

22/02/2024

-

08:24

ABA liga menja Statut: Nema više doigravanja, Srbija može da ima i šest predstavnika u eliti?
ABA liga menja Statut: Nema više doigravanja, Srbija može da ima i šest predstavnika u eliti? - Copyright FIBA

veličina teksta

Aa Aa

Čelnici AdmiralBet ABA lige održali su u sredu onlajn sastanak na kom je doneto nekoliko važnih odluka i promena što se tiče funkcionisanja takmičenja.

Sigurno najveća je to što će ABA liga u budućnosti preći iz JTD u DOO, što u prevodi znači, da se polako otvara put za ulazak Dubaija u regionalnu ligu, pošto neće biti administrativnih prepreka.

Prema tvrdanjama "Žurnala", pripremu izmena Statuta uradiće advokati Radne grupe koju predstavljaju Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija i Cibona.

Uz to, najavljene su izmene oko ispadanja iz lige. U budućnosti više neće biti doigravanja, već će poslednju ekipu iz elitnog ranga zameniti pobednik ABA 2 lige. I to bez ograničenja iz koje zemlje dolazi, pa se lako može desiti da Srbija od naredne sezone ima čak šest predstavnika u regionalnom takmičenju.

Ali...

Sve ove odluke ipak trebaju da se verifikuju 12. marta, kada je zakazana sednica Skupštine ABA lige, gde se između ostalog, čeka najveća vest, a tiče se, naravno, ulaska kluba iz Dubaija na Jadran.

Podsetimo, klub iz Emirata nudi ABA ligi 4.5 miliona dolara za takav scenario, odnosno 1.5 miliona po sezoni, koji će, između ostalog, biti iskorišćeni za putne troškove ekipa i sudija u Dubai.

Komentari (0)

Sport