Košarka

Bogdan Bogdanović očekuje večeru od Nikole Jokića: MVP nije mali bonus

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2021

-

17:12

Bogdan Bogdanović očekuje večeru od Nikole Jokića: MVP nije mali bonus
Bogdan Bogdanović očekuje večeru od Nikole Jokića: MVP nije mali bonus - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović izjavio da bi se legendarni trener Željko Obradović uspeo da adaptira na NBA ligu.


"Željkov najveći kvalitet je moć adaptacije, on ume da se adaptira i mislim da bi on našao svoj sistem koji bi funkcionisao ovde. U NBA je drugačije, nema vremena za pripreme utakmica, nema domaćeg prvenstva, slabijih utakmica... Pronašao bi on svoj način i da bi napravio uspeh, Željko nas je navikao na uspehe, ne bi ostao dužan ni tu", rekao je Bogdanović u razgovoru sa sprskim medijima, nakon potpisivanja partnerstva sa kompanijom Adidas.

Jedno od pitanja za srpskog beka bilo je da li će njegov saigrač iz reprezentacije Nikola Jokić morati da časti večeru, ako bude proglašen za MVP NBA lige.

"Mora da časti, mora ako osvoji nagradu. Moraće da se "otvori", ne samo za večeru. Preveliki je to bonus", reko je Bogdanović.

Bogdanović je istakao i da je u kontaktu sa selektorom Srbije Igorom Kokoškovom.

"Naravno, tu sam. Čujemo se, bili smo zajedno u Sakramentu. Mislim da je Igor u kontaktu sa svim srpskim i balkanskim igračima u NBA, on bi uvek organizovao viđanja", rekao Bogdanović.

Bogdanovića sada očekuje nastup u plej-ofu NBA.

Srpski bek je jedan od najboljih igrača Atlante ove sezone i prvi put u karijeri će zaigrati u završnici takmičenja.

"Uzbuđen sam zbog prve plej-of utakmice. Znamo da je Medison skver garden jedno od najboljih mesta za igranje, tu se čuda dešavaju. Igrači dobijaju posebnu energiju, mogu i po 50 poena da daju. Kada sam došao u NBA ligu, Badi Hild mi je rekao da u toj hali možeš da poludiš i odigraš fantastično", rekao je Bogdanović.

Tanjug/Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

 

On je dodao da će biti interesantan duel Hoksa i Niksa.


"Oni su odlična ekipa. Imaju dobru sezonu kao i mi. Po pitanju iskustva smo isti. Imaju nove i mlade igrače kao i mi. Biće uzbudljivo. Voleo bih da serija ode u sedam utakmica."

Posle tri sezone u dresu Sakramenta, Bogdanović je pre početka ove došao u Atlantu sa jednim ciljem.

"Predviđali su nam da ćemo biti osmi na Istoku. Očekivali su dosta od nas jer je došlo nekoliko iskusnih igrača. Galinari, Kapela, Hil, stigao sam i ja. Svi smo došli sa ciljem da zaigramo u plej-ofu", rekao je Bogdanović, dodajući da sezona nije dobro počela i da je nakon smene Lojda Pirsa, tim zaigrao mnogo bolje pod vođstvom Nejta Mekmilana.

"To je moj najlepši period od dolaska u NBA ligu. Vezali smo osam ili devet pobeda. Ideš i pobeđuješ, ne znaš za poraz. Imaš samopouzdanje, ideš u Los Anđeles da pobediš Lejkerse. Prvi put od dolaska u NBA ligu osećam pobednički ritam", zaključio je Bogdanović.

Prvu utakmicu u prvoj rundi plej-ofa, košarkaši Atlante će igrati sa Njujorkom 23. maja.

Komentari (0)

Sport