Košarka

NBA Partizan u veoma efikasnom meču nadigrao Cedevita Olimpiju

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2024

-

20:50

NBA Partizan u veoma efikasnom meču nadigrao Cedevita Olimpiju
NBA Partizan u veoma efikasnom meču nadigrao Cedevita Olimpiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Umela je Cedevita Olimpija u godinama za nama, ali i u ovoj sezoni da napravi velike probleme Partizanu i u nekoliko navrata ga i pobedu, ali Ljubljančani večeras nisu imali šanse i poraženi su ubedljivo u "Štark areni" - 110:102 (42:24, 28:33, 17:20, 23:25).

Od starta je bilo jasno da Partizan ne planira ništa da prepusti slučaju, odmah je nametnuo svoj ritam i u prvoj deonici zatrpao koš rivala. Puleni Željka Obradovića postigli su čak 42 poena u prvom kvartalu, a primili svega 24.

Cedevita se malo konsolidovala u napadu, razigrali su se Ljubljančani, ali su i dalje primali mnogo poena, te su na poluvremenu primili neverovatnih 70 poena. Zaista je Partizan izgledao kao jedna NBA ekipa kada se pogleda sa kojom lakoćom je postizao poene.

Treća deonica je već ličila na evropsku košarku. Efikasnost obe ekipe je opala, a Cedevita je uspela dodatno da smanji razliku i da u odlučujuću dekadu uđe sa -10.

Na startu četvrte četvrtine Olimpija prepolovila svoj zaostatak i tako unela određenu dozu nervoze u redove aktuelnog šampiona, a na manje od minut do kraja prišli su i na jedan posed razlike, ali je Partzian ipak uspeo da sačuva mir u glavi i privede ovaj susret kraju.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Danilo Anđušić sa 23 poena, 17 je postigao Aleksa Avramović, a 15 Bruno Kaboklo.

Na drugoj strani istakao se Zoran Dragić sa 22 poena, dok je Di Džej Stjuart dpodao 18.

Pred Partizanom je sada teško gostovanje Olimpiji iz Milana, dok Cedevita odmara do sledećeg vikenda kada će dočekati Budućnost u još jednom derbiju regionalnog takmičenja.

AdmiralBet ABA liga, 21. kolo

petak

Zadar - Split 77:61

subota

FMP - Borac 86:72

nedelja

Krka - Mega 91:106

Partizan - Cedevita Olimpija 110:102

Mornar - Crvena zvezda

ponedeljak

Budućnost - Igokea 19:00

utorak

Cibona - SC Derbi 19:00

Komentari (0)

Sport