Košarka

Vasa Micić o blistavoj noći i rekordu karijere - ne uzimam ovu priliku zdravo za gotovo

Komentari

Autor: Euronews

06/03/2024

-

15:43

Vasa Micić o blistavoj noći i rekordu karijere - ne uzimam ovu priliku zdravo za gotovo
Vasa Micić o blistavoj noći i rekordu karijere - ne uzimam ovu priliku zdravo za gotovo - Copyright Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Vasilije Micić zabeležio je rekord karijere u porazu Šarlot Horentsa od Orlando Medžika (101:89), a novi meč u NBA ligi završio je sa 21 poenom, uz pet skokova i četiri asistencije.

Ovo je bio drugi put da se Micić našao u ulozi startera otkako je stigao u franšizu iz Severne Karoline, a poverenje trenera opravdao je na najbolji moguči način. Šteta što je samo pobeda izostala.

"Nažalost, imamo mnogo povređenih igrača. Svakako to jeste razlog zbog kog dobijam ove minute, ali svakako da ne uzimam ovu priliku zdravo za gotovo, već činim najbolje što mogu. To mi daje mnogo samopouzdanja. Igra je uvek ista, pogotovo u mojim godinama", rekao je Micić posle blistave večeri.

Iako je svojevremeno bio MVP Evrolige i šampion pomenutog takmičenja, gde je, logično, godinama igrao na najvišem nivou, Vasa smatra da još uvek ima prostora za napredak u njegovoj igri.

"Mislim da još uvek imam mesta da napredujem, naročito oko šuteva u ritmu. Kada dođete u NBA, hoćete da pružite maksimum svom timu i vremenom osećate da dobijate sve više slobode. Od malena sam učen da prvo gledam da dodam, posle sam shvatio da moraš da razviješ i poentersku sposobnost bez obzira na kom nivou igraš, a danas mi se ukazala takva prilika."

Osvrnuo se i na svoj stil igre, odnosno način na koji čita košarku.

"Najteže u košarci je igrati u momentu. Mnogi igrači igraju na sigurno, ali kao igrač sa loptom ne možete da se uzdate na nekoliko alata. Morate da radite na svakom detalju, a najbolje je da čitate situaciju tog trenutka. Svakog trenutka znam gde bi igrač trebalo da bude. Mora da se ima i instinkt za igru. Moja glavna ideja je da pronađem igrača u najboljoj poziciji", zaključio je srpski as.

Šarlot je inače na 13. mestu Istoka i sudeći po učinku (15-47) u dosadašnjem delu sezone, ostao je bez šanse da se domgne plej-ina 20 kola pre kraja regularnog toka prvenstva.

 

Komentari (0)

Sport