Košarka

Jokić i Micić dvocifreni: Pokuševski i Marjanović uspeli da se upišu u strelce

Komentari

Autor: Euronews

20/03/2024

-

10:19

Jokić i Micić dvocifreni: Pokuševski i Marjanović uspeli da se upišu u strelce
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

veličina teksta

Aa Aa

Utakmice NBA lige odigrane u noći između utorka i srede donele su sjajne partije košarkaša Srbije, a dvojica su uspela da ostvare dvocifren učinak.

Najzapaženiji je ponovo bio Nikola Jokić koji je zabeležio novi "dabl-dabl" u dresu Denvera sa 35 postignutih poena i 16 uhvaćenh lopti, od ćega samo jednu u reketu Minesote, a aktuelni šampion je na kraju slavio 115:112.

Reprezentativac Srbije, poznat je po svojim neverovatnim asistencijama, ali ovoga puta nije imao dobar učinak u tom statističkom parametru, budući da je meč završio sa samo dva dodavanja, a prvo je imao tek u četvrtoj četvrtini.

Ipak, trojka koju je pogodo na 105 sekundi pre kraja za 107:99 definitivno je rešila pitanje pobednika i tim iz Kolorada sada ima pobedu više od Timbervulfa.

Majkl Porter Džunior postigao je 26 poena za Nagetse, dok se u timu Minesote posebno istakao Entoni Edvards sa 30, pa je tako četvrti put u nizu imao učinak od najmanje 30 poena na meču.

Dvocifren je bio i Vasilije Micić koji je ubacio je 20 poena, a tome pridodao po jedan skok i asistenciju, ali i tri izgubljene lopte u porazu Šarlota od Orlanda 92:112, dok je Aleksej Pokuševski ubacio svega tri poena. Ovim trijumfom, domaći tim je osigurao plej-in u Istočnoj konferenciji, a na dobrom putu je da obezbedi i plasman u plej-of.

Drugi srpski košarkaš koji je u večeri za nama osetio slast pobede bio je Boban Marjanović koji je na terenu proveo nešto malo više od dva minuta i za to vreme postigao pet poena, od čega tri sa linije slobodnih bacanja, a jednom je bio precizan i i iz igre.

Njegov Hjuston je na kraju bo bolji od Vašingtona 137:114, a najzaslužniji za to je bio Džejlen Grin koji je postigao rekord karijere ubacivši 42 poena i uhvativši 10 lopti.

NBA liga

Orlando – Šarlot 112:92
Vašington – Hjuston 114:137
Bruklin – Nju Orleans 91:104
Sa Antonio – Dalas 107:113
Mineosta – Denver 112:115

Komentari (0)

Sport