Košarka

Jelena Bruks i Sonja Vasić emotivne nakon duela sa Francuskom: Dale smo sve od sebe

Komentari

Autor: Euronews

07/08/2021

-

12:51 >> 13:18

Jelena Bruks i Sonja Vasić emotivne nakon duela sa Francuskom: Dale smo sve od sebe
Jelena Bruks i Sonja Vasić emotivne nakon duela sa Francuskom: Dale smo sve od sebe - Copyright AP Photo/Charlie Neibergall

veličina teksta

Aa Aa

Srpske košarkašice Jelena Bruks i Sonja Vasić danas su odigrale poslednji meć za našu reprezentaciju i u suzama se oprostile od dresa nacionalog tima.

One, nažalost, nisu uspele da na Olimpijskim igrama u Tokiju osvoje medalju, pošto su u borbi za treće mesto, u reprizi finala Evropskog šampionata, izgubile od Francuske 91:76.

Kapitenka Srbije Jelena Bruks sa reprezentacijom ima bronzu na Igrama u Riju, dva evropska zlata i bronzu, kao i pet medalja u mlađim kategorijama.

Posle meča navela je da je naporno leto ostalo iza tima, kao i da je ovo maksimum koji je mogao biti postignut nakon nedavnog Kontinentalnog prvenstva.

“Bila mi je čast i zadovoljstvo da budem deo ovog tima. Francuska je danas bila bolja. Godinama smo ih mučili i uzimali im medalje, ali danas je bio njihov dan. Ponosna sam na sve saigračice i stručni štab. Hvala Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije na pomoći da imamo sve uslove za nastup. Ponosna sam što sam iz Srbije, i ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u meni uvek imati najvećeg navijača. Nadam se da će devojke koje će nositi dres Srbije u budućnosti moći da nastave sve ono što smo mi započeli”, izjavila je Jelena Bruks.

Trostruka osvajačica Evrolige, Sonja Vasić, koja je slične generacije sa Jelenom, trofejnija je za dva odličja, a za razliku od Bruksove, uzela je srebro na Mediteranskim igrama I zlato na Evropskom prvenstvu do 18 godina.

Ona se zahvalila celoj ekipi I svima na podršci I uprkos porazu, navela je da je ponosna što joj je pripala čast da bude deo ovog tima.

“Jako emotivan dan. Nismo završili kao što smo se nadali. Hteli smo da obradujemo Srbiju još jednom medaljom, ali nažalost nismo uspeli. Ali, naša misija je u proteklim godinama bila mnogo veća, mislim da smo mnogo uradili za žensku košarku u Srbiji, pored svih osvojenih medalja. Nemam za čime da žalim na kraju karijere. Definitivno je najteže osvojiti 4. mesto, ali nema na čemu da nas bude sramota. Ovoga leta smo osvojili i Evropsko prvenstvo, učinili već mnogo. Ponosna sam i bila je velika čast za mene da budem deo ove ekipe “– rekla je Sonja Vasić.

Jelena Bruks će nastaviti da se bavi košarkom, pošto je produžila saradnju sa mađarskim Šopronom, dok je Sonja odlučila da završi bogatu karijeru.

Komentari (0)

Sport