Košarka

Bez iznenađenja u Podgorici: Ubedljiva pobeda Crvene zvezde za plasman u polufinale ABA lige

Komentari

Autor: Euronews

22/04/2024

-

20:26

Bez iznenađenja u Podgorici: Ubedljiva pobeda Crvene zvezde za plasman u polufinale ABA lige
Bez iznenađenja u Podgorici: Ubedljiva pobeda Crvene zvezde za plasman u polufinale ABA lige - Copyright AdmiralBet ABA liga/SC Derbi/Filip Roganović

veličina teksta

Aa Aa

Nisu sebi košarkaši Crvene zvezde dozvolili još jedno bledo izdanje, te su u drugoj utakmici četvrtfinlane plej-of serije AdmiralBet ABA lige slavili protiv SC Derbija 92:77 (29:12, 28:22, 21:20, 23:14). 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jago Dos Santos sa 17 poena, dok su ga pratili Nemanja Nedović sa 13 i Rokas Giedraitis sa 12. Sa druge strane se istakao Mateo Drežnjak sa 19 poena, Nikola Pavlićević je dodao 13, a Luka Bogavac 12. U redove ekipe sa Malog Kalemegdana se na ovoj utakmici vratio i Nikola Topić koji je četiri i po meseca bio van terena zbog povrede kolena. Talentovani plejmejker je upisao osam poena, dva skoka i asistenciju.

Za razliku od duela u Beogradu, crveno-beli su znatno bolje otvorili ovaj meč. Već nakon sedam i po minuta igre su gosti imali dvocifrenu prenodst (21:10). Miloš Teodosić je trojkom u poslednjoj sekundi prve deonice dao do znanja SC Derbiju da ovo neće biti ista utakmica kao ona od pre sedam dana, a klub sa Malog Kalemegdana je nakon 10 minuta imao +17.

 

 

U drugom periodu je domaćin zaigrao nešto bolje, a na prve vezane poene Janis Sferopulos je zatražio tajm-aut. Nakon toga je Crvena zvezda povratila stabilnost u igri i do poluvremena stekla čak 23 poena prenodsti.

Crveno-beli u trećoj četvrtini nisu bili na istom nivou kao u prvom delu igre, ali su uspešno odbijali sve nalete SC Derbija da se vrati u utakmicu i tako sa velikom prednošću ušli u završnih 10 minuta.

Tim iz Beograda je odlično ušao u poslednju deonici i sa dve trojke otišao na +28. Zbog toga je došlo do opuštanja u redovima ekipe sa Malog Kalemegdana, te je domaćin uspeo da ublaži poraz do kraja utakmice.

Crvena zvezda će u polufinalu igrati protiv Mege koja je izbacila Cedevita Olimpiju.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport