Košarka

Selektor Pešić objavio spisak reprezentacije: Ime Nikole Jokića raduje sve

Komentari

Autor: Euronews.rs

10/06/2024

-

16:22

Selektor Pešić objavio spisak reprezentacije: Ime Nikole Jokića raduje sve
Selektor Pešić objavio spisak reprezentacije: Ime Nikole Jokića raduje sve - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak od 16 igrača, a na ovoj listi nalazi se i najbolji domaći košarkaš Nikola Jokić.

NBA zvezde još predstavljaju Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović i Nikola Jović. Što se evropski imena tiče, Vladimir Lučić, koji se konačno oporavio od povrede šake je takođe među pozvanima, dok je blago iznenađenje Ognjen Jaramaz, koji nije imao najsjajniju sezonu u Partizanu i predstoji mu potraga za novim klubom. 

MN Press

Selektor Srbije, Svetislav Pešić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić

Jedno od imena koja nisu pronašla svoje mesto je Stefan Jović. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde je imao dobru sezonu u Valensiji, sa kojom se do poslednjeg kola borio za plej-of Evrolige, ali izgleda da ga nap selektor nije imao u planovima. Pored Jovića, jedini igrač iz manile koji nedostaje je Boriša Simanić. 

Među prvopozivanima je Uroš Plavišić, košarkaš koji je posle dobre sezone u Megi dobio priliku da se okuša na Malom Kalemegdanu, potencijalno u najjačem evropskom takmičenju, ukoliko crveno-beli osiguraju pozivnicu od Evrolige.

Ovo je celokupan spisak selektora Svetislava Pešića: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Komentari (0)

Sport