Košarka

Zoran Savić o sistemu takmičenja u ABA ligi: Sami sebi pucamo u nogu

Komentari

Autor: Euronews

05/09/2021

-

12:55

Zoran Savić o sistemu takmičenja u ABA ligi: Sami sebi pucamo u nogu
Zoran Savić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana su u okvoru priprema za narednu sezonu učestvovaoli na turniru u Opatiji, a sportski direktor kluba Zoran Savić, dao je za hrvatske medije intervju, u kojemje  između ostalog, govorio i o problemima regionalnog takmičenja. 

"Mi smo majstori na ovim prostorima da od normalnih stvari napravimo nenormalne. Ovo jedina liga na svetu, govorim o ABA ligi, gde su menadžeri vlasnici klubova, gde igraju drugi timovi nekog kluba. To je nemoguće bilo gde drugde. Tačno se zna da ako neko ima drugu ekipu, tada ne može ta druga ekipa niti ući iz druge u prvu ligu po zakonu", rekao je Savić.

Aludirao je na saradnju Zvezde i FMP-a, kao i na ulogu Miodraga Ražnatovića u Megi. takođe je bio zatečen činjenicom da ABA liga i Evroliga to odobravaju.

 "I Evroliga sve to zna. A mi se pravimo kao da ne znamo. Neke se stvari tu moraju rešiti, zbog zdravlja košarke na ovim prostorima. Sami sebi pucamo u nogu. I tako dolazimo do toga, da je Jaramaz, koji je igrao u Partizanu, mlad, a ima 26 godina. Ja sam došao u Split kasno, sa 22. Pitali su me jednom kako mi je bilo  da dođem sa 18 godina, tako mlad. Ja im kažem, pa došao sam sa 22. To je onda već bilo staro, ili jesi ili nisi. Sad smo postali kao Italijani, koji za one od 24, 25 godine govore da su mladi košarkaši. zaključio je Savić.

Komentari (0)

Sport