Košarka

Vujošević za Euronews Srbija: Duda je imao nešto herojsko, osećam veliku bol

Komentari

Autor: Euronews

16/09/2021

-

13:31

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Ivaković je bez sumnje bio jedan od najboljih evropskih košarkaških trenera svih vremena, a po rečima njegovog kolege i prijatelja Duška Vujoševića u sebi je imao nešto herojsko.

Bivši trener Partizana je u izjavi za Euronews Srbija pričao o svemu onome što je Duda uradio za jugoslovensku i srpsku košarku i priznao da mu je vest o njegovoj smrti veoma teško pala.

"Čim sam se probudio dočekala me je iznenađujuća vest, iako teoretski svi znamo da tamo idemo i samo čekamo svoj red. Duda je bio čovek karakterne i fizičke snage, a u sebi je imao nešto herojsko. Znao sam da nije dobrog zdravlja, da je poslednje tri nedelje bio u bolnici, ali nisam očekivao ovakav ishod, već sam se nadao da će doživeti duboku starost".

Vujošević se zatim prisetio jendog od Ivkovićevih najvećih uspeha kada je 1995. godine u vreme sankcija uspeo da osvoji zlato na Evropskom prvestvu u Atini.

"On je uradio mnogo za jugoslovensku i srpsku košarku, a ukoliko moram da izdvojim nešto od svega toga neka to bude period sankcija, kada je bio matica oko kojeg se vrtela cela košarkaška košnica. Uspeo je da sačuva nacionalni tim, a kasnije i osvoji zlato na EP u Atini, što je u to vreme imalo ogroman značaj za zemlju", rekao je Vujošević i dodao:

"Imao je svoju autentičnost i žao mi je što je otišao ranije nego što smo se nadali. Osećam u ovom trenutku veliku bol za njim i delim je sa njegovom familijom u užem, ali i širem smislu, a to je kompletna košarkaška zajendica."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport