Košarka

Dimitris Itudis se oprostio od Dude Ivkovića: On je bio sinonim za hrabrost

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2021

-

18:40 >> 18:57

Dimitris Itudis se oprostio od Dude Ivkovića: On je bio sinonim za hrabrost
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Danas je održana svečana komemoracija povodom smrti legendarnog košarkaškog trenera, Dušana Dude Ivkovića.

Grčki stručnjak i veliki Dudin prijatelj, Dimitris Itudis, takođe je bio prisutan na oproštaju od legendarnog srpskog trenera, pa se po završetku komemoracije i sam obratio medijima na srpskom jeziku:

"Pre svega želim da uputim saučešće familiji, Neni, Pavlu i Petru. Ovde su svi govorili o veličanstvu čoveka, sportiste, trenera, šta je dao Srbiji, Grčkoj, nama prijateljima. Za nas, njegove ideje, inovacije ostaće žive i zdrave. Pamtimo sve što je govorio. Ponosan sam što mi je bio prijatelj, uvek me je oslovljavao sa sa 'lafe'. Bio sam deo njegove velike porodice'', počeo je Itudis razgovor za Mondo i Mozzartsport:

"Bio je veza između mene i Obradovića, on nas je upoznao. Imao sam životnu vezu sa Željkom, kumstvo. Univerzitet života. E, to vam je bio Duda. Kada prolazite taj njegov univerzitet onda možete i da diplomirate i post diplomirate. Duda je to veličanstvo dao svima, ne samo meni. Ima onih koji se još nisu oglasili da vam kažu šta je sve bio. Nećemo ga više nažalost videti, ali mi je drago što sam bio deo njegovog života''.

Istakao je Itudis i da je hrabrost prava reč kojom bi opisao legendarnog Dudu:

"Jedan od ljudi koji je pričao u ime kluba sa Crvenog krsta je rekao veliku istinu. Duda je sinonim za hrabrost. Bio je veoma hrabar. Stao bi iza svake svoje odluke i na taj način je pokušavao svim ostalima da pokaže da je to pravi način da se brane odluke. Hrabrošću", zaključio je Itudis.

Sahrana će se održati u utorak u podne na Novom groblju u porodičnoj grobnici.

Komentari (0)

Sport