Košarka

Ataman pred F4: Zaslužujemo da budemo prvaci Evrope

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2021

-

19:14

Ataman pred F4: Zaslužujemo da budemo prvaci Evrope
Ataman - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U petak (18.00) počinje fajnal for košarkaške Evrolige u Kelnu. Na otvaranju u prvom polufinalu sastaće se prvoplasirani tim iz prethodne nezavršene sezone Anadolu Efes i još uvek aktuelni prvak Evrope moskovski CSKA.

Trener Anadolu Efesa, Ergin Ataman, tvrdi da je njegova ekipa najbolja u Evropi i da zaslužuje da se domogne šampionske titule.

"Uspeli smo da prevaziđemo probleme sa početka i najbolji smo tim u Evropi u drugom delu sezone. Prošli smo jako tešku seriju sa Real Madridom, koji je bio među favoritima u plej-ofu. O tome više ne brinemo, to je sada iza nas. Naš fokus je usmeren samo na sledeći cilj i pokušaćemo da ga ostvarimo".

O meču sa CSKA Ataman je istakao:

"Nema sumnje da nas očekuje teška utakmica, tim pr ešto je CSKA aktuelni šampion. Izgubili smo u finalu i sada želimo da im se revanširamo i plasiramo u finale. Ukoliko prebrodimo ruski tim kao prvu prepreku, jasno je da će nam cilj biti da postanemo šampioni. Puni smo samopouzdanja, igramo dobru košarku i nadamo se da će se to nastaviti u Kelnu. Jako nam je važno da se plasiramo u finale".

Drugi polufinalni par čine Barselona i Armani Eksčejndž, a taj meč na programu je od 21 sat.

Komentari (0)

Sport