Košarka

Pobednički mentalitet Jokića: Zadovoljan sam trijumfom, ali moramo još bolje

Komentari

Autor: Euronews

23/10/2021

-

11:49

Pobednički mentalitet Jokića: Zadovoljan sam trijumfom, ali moramo još bolje
Nikola Jokić - Copyright AP Photo/David Zalubowski, File

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera slavili su kod kuće protiv San Antonija sa 102:96, a glavnu ulogu u pobedi Nagetsa odigrao je MVP lige Nikola Jokić sa 32 poena, 16 skokova i sedam asistencija uz fenomenalan šut iz igre (73.6 %). Po završetku meča, srpski centar rekao je da je zadovoljan trijumfom, ali ne i svim aspektima igre svoje ekipe.

“Igrao sam normalno, nisam forsirao ništa, jer kad to radite, dešavaju se loše stvari. Drago mi je što smo pobedili, ali moramo da igramo mnogo bolje u defanzivi, igrali smo jaku odbranu ali su i oni promašili dosta otvorenih pozicija“, rekao je Jokić.

Pohvalio je igru saigrača, Fakunda Kampaca.

“Fakundo je zaista veliki vođa, koji donosi sjajnu energiju našoj ekipi. U stanju je da radi sve ’prljave poslove’ na terenu, najbolji je u tome i probudiće nas ako se ’uspavamo’ na parketu’’.

Osvrnuo se i na svoje “plejmejkerske“ sposobnosti.

“Uvek razmišljam kako da proigram saigrače. To mi je prvi instinkt. Ponekad to uradim, ponekad se odlučim se za ulaz. Posmatram da li ima diskomunikacije u odbrani protivnika, ako su na jednoj strani trojica, a na drugoj, jedan, dodaću loptu onom ko je u najboljoj poziciji. Ipak, sve zavisi kako su rivali postavili odbranu“, izjavio je centar Nagetsa.

Komentari (0)

Sport