Košarka

Madar i Kuruc posle trujumfa Partizana: Odradili smo dobar posao protiv Krke

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2021

-

12:00

Madar i Kuruc posle trujumfa Partizana: Odradili smo dobar posao protiv Krke
Jam Madar - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana Jam Madar i Rodions Kuruc izjavili su da su crno-beli protiv Krke odigrali odličnu utakmicu.


Partizan je sinoć u petom kolu AdmiralBet ABA lige pobedio Krku 92:45 u hali "Aleksandar Nikolić", a u petom trijumfu na Jadranu najbolju rolu imao je mladi Izraelac sa 23 poena uz odlične procenete šuta, četiri asistencije i dva skoka, što mu je donelo indeks korisnosti 32.

"Još jedna pobeda koju smo morali da ostvarimo. Još jedan dan za timski napredak i važno je da to pokazujemo na terenu. Mislim da smo protiv Krke odradili dobar posao", rekao je Madar posle meča za klupsku televiziju.

Pored odlične igre u napadu, crno-beli su rivalu dozvolili da ubaci samo 45 poena.

"To je nešto čemu pridajemo pažnju na treningu, nešto na čemu radimo. Odradili smo dobar posao. Znali smo šta želimo i dobro smo to sproveli u delo", rekao je on.

Tim Željka Obradovića u sredu očekuje još jedan duel pred domaćim navijačima, kada će u nekadašnjem Pioniru dočekati Turk Telekom u drugom kolu grupne faze Evrokupa.

"Sjajno je bilo u hali. Uzbuđeni smo zbog meča u sredu. Bićemo spremni. Spremićemo se najbolje što možemo i borićemo se", rekao je on.

Krilni košarkaš Partizana Letonac Rodions Kuruc takođe je bio zadovoljan izadnjem tima protiv ekipe iz Novog Mesta.

"Bila je dobra utakmica. Odlično zalaganje ekipe i u napadu i odbrani. Uradili smo sve što je trener od nas tražio. Imali smo sitnih grešaka, kojima ćemo se baviti u ponedeljak. Moramo da nastavimo da rastemo i da budemo svekao bolji tim", rekao je Kuruc.

Kuruc je sa 15 poena, četiri asistencije i tri skoka bio jedan od najzapaženijih u timu Željka Obradovića.

"Lepo je vratiti se, dobiti minute, vratiti se u ritam i pogoditi neke šuteve. Pokušavam da budem bolji u svakoj utakmici. Protiv Krke je bila laka, ali sledeća će biti teža. Moramo da zadržimo fokus i da iskoristimo sve ono na čemu radimo na treninzima", rekao je on i osvrnuo sa na meč sa Turk Telekomom u Evrokupu.

"Biće dobra utakmica, pravi izazov za nas da vidimo gde smo kao tim. Igraćemo protiv dobrog rivala, moramo da se pripremimo što je moguće bolje", zaključio je Kuruc.

Komentari (0)

Sport