Košarka

NBA liga preporučuje košarkašima buster dozu vakcine

Komentari

Autor: Euronews

08/11/2021

-

11:12

NBA liga preporučuje košarkašima buster dozu vakcine
Tanjug/AP/Tatan Syuflana - Copyright Tanjug/AP/Tatan Syuflana

veličina teksta

Aa Aa

NBA je u nedelju saopštila svojim igračima, trenerima i sudijama da bi trebalo da dobiju buster dozu vakcine protiv korona virusa, sa posebnom hitnošću za one koji su primili jednokratnu dozu vakcine "Johnson & Johnson".

Liga i Nacionalna asocijacija košarkaša, radeći zajedno na osnovu uputstava NBA stručnjaka za javno zdravlje i zarazne bolesti, saopštili su da bi oni koji su primili vakcinu "Johnson & Johnson" pre više od dva meseca trebalo da dobiju buster dozu. 

Dodatna preporuka je takođe data za one koji su primili vakcine "Pfizer" i "Moderna" pre najmanje šest meseci.  

Preporuke lige, koje je objavila agencija AP, poziva sve one koji su prvobitno dobili vakcinu kompanije "Johnson & Johnson" da prime vakcine "Pfizer" ili "Moderna" kao buster dozu. 

Oni koji su dobili "Pfizer" ili "Modernu" mogu da prime ma koji dostupan buster, saopštila je liga.

Podaci korišćeni za donošenje odluka lige pokazali su da nivoi antitela za one koji su primili vakcine "Pfizer" i "Moderna" opadaju posle šest meseci, a posle dva meseca za one koji su dobili vakcinu kompanije "Johnson & Johnson".  

Neki timovi su već planirali da igrači dobiju buster doze kada budu dostupne. Mali broj prethodno vakcinisanih NBA igrača je bio pozitivan ove sezone na COVID-19, i ušao je u zdravstvene i bezbednosne protokole lige.

Komentari (0)

Sport