uživo

Zvezdi pobedila Partizan 71:56: Crno-beli bez rešenja za odbranu crveno-belih

Komentari

Autor: Euronews

14/11/2021

-

21:04 >> 21:05

Zvezdi pobedila Partizan 71:56: Crno-beli bez rešenja za odbranu crveno-belih
Derbi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prvi košarkaški večiti derbi pripao je Crvenoj zvezdi koja je kao domaćin u osmom kolu AdmiralBet ABA lige pobedila Partizan 71:56 (15:8, 17:13, 15:19, 24:16)

Odbrana koju je pripremio Dejan Radonjić bila je nepremostiva za Partizan, pa je Željko Obradović posle povratničkog debrija morao da prizna zaslužen poraz. Prvi u AdmiralBet AVBA lige.

Očekivalo se da će košarkaški derbi biti tvrd, sa sjajnim odbranama, ali ono što se nije očekivalo je veliki broj neiznuđenih grešaka i mnogo promašaja sa linije van 6,75 metara.

Crveno-beli su na krilima navijača bolej počeli, poveli su 7:0, ali je Partizan uspeo da se stabilizuje, smanji na 9:8, uspe da zaustavi Nikolu Kalinića, ali ne i Luku Mitrovića. Igrao je odlično kako u odbrani, tako i u napadu, prvo je odveo crveno-bele na plkus sedam u prvoj četvrtini, a zatim i na plus 11 na kraju prvog poluvremena. Šutirao je šest od šest za dva poena imao i četiri skoka.

Ta dominacija u skoku je i donela Zvezdi plus 11. Crveno-beli su imali 17 skokova, Partizan pet manje, dok su u ostalim segmentima oba tima bila prilično nervozna. Zvezda i Partizan su trojke šutirali istovetno loše 10/1, crno-beli su imali 10, a crveno-beli šest izgubljenih lopti u rpvom delu. Zvezda je zaustavila Kevina Pantera (samo četiri poena), Alen Smajlagić je bio najraspoloženiji u timu crno-belih, sa devet poena, dva lepa zakucavanja, a pokupio je i pet skokova u prvom delu. 

Zvezda je maesralno igrala u prva tri minuta treće deonice, preko Kalinića, Mitrovića, Dobrića otišla je na plus 17, ali nije i dotujla rivala. Smajlagić i Mur sa sedam poena vratili su crno-bele na minus pet, da bi se u poslednju deonicu ušlo sa sedam poena prednosti za crveno-bele.

Čekala se dalekometna paljba, a proradila je Zvezdina. Dve trojke Dobrića, pa Kalinić, pa Lazić za plus 21 Crvene zvezde koja je pet minuta pre kraja rešila pitanje pobednika.

Crvena zvezda: Volters 9, Davidovac, Mitrović 16, Lazić 3, Kalinić 14, Dobrić 15, Holins 7, Simonović, Ivanović 3, Marković, Kuzmić 4, Cirbes

Partizan: Panter 6, Kuruc, Ledej 5, Zagorac 6, Avramović 2, Koprivica 2, Dangubić 4, Smajlagić 15, Mur 14, Glas, Trifunović, Madar 2.

živo, Crvena zvezda - Partizan  71:56(15:8, 17:13, 15:19, 22:15)

Četvrtza četvrtina 69:56

40. minut: Ledej smanjuje na minus 12. Dobrić pogađa, Kalinić traži nesportsku ličnu od Madara na osam sekundi. 

39. minut: Partizan se predao, doživeo je prvi poraz u sezoni u AdmiralBet ABA ligi.

38. minut: Crno-beli prave novu grešku, Dobrić pogađa za plus 17, a Mur vraća na minus 14.

37. minut: Mur je pogodio trojku za minus 15 na tri minuta pre kraja.Mur je pogodio 10 poena.

35. minut: ide Zvezda na plus 21, Lazić pogaša trojku. Proradila je dalekometna paljba, četiri trojke u poslednjoj četvrtini.

34. minut: Zvezda je utegla odbranu, Dobrić pogađa svoju treću trojku za plus 18, najveća prednost 62:44. 

33. minut: Smajlagić gubi loptu, čak 13. Partizana (Zvezda ima sedam) i to je jedan od razloga ovakvog zaostatka. Serijom gfrešaka Zvezda je Zagorcu omogućila da poentira iz kontre. Dobrić lako pogađa.

32. minut: Greška Partizana, kontra Zvezde i Holins trojkom iz kontre domnosi plus 15.

31. minut: Kalinić postiže prvu trojku za plus 10, Koprivica iz odbojke vraća, Mitrović je ostao na parketu, a Kalinić ubacuje kontru. 

Treća četvrtina: 47:40

30. minut: Kalinić na 17 sekundi pre kraja četvrtine pravi faul nad Smajlagićem koji sa penala promašio oba bacanja. Mitrović je na drugoj strani ubacio oba bacanja (16 poena) za plus sedam. 

 

 

29. minut: Mur pogađa i spušta razliku na minus osam, pa trojkom na samo pet. A, početkom trećine bilo je plus 17. Zvezda dugoi bez koša iz igre. 

28. minut: Ivanović pogađa oba bacanja posle bespotrebnog faula Mura. Panter je pogodio oba bacanja, skupio je osam poena do sada. Prvi promašaj Luke Mitrovića iz lake pozicije. 

27. minut: Zvezda slabo šutira bacanja 12/7. Zvezda ima problem u napadu, Partizan prilazi na minus 10, napravio je seriju 8:1.

26. minut: Smajlagić iz odbojke stiže do 13 poena, za minus 13. Radonjić je tražio tajm-aut jer su njegovi igrači počeli suviše da komplikuju u napadu. Smajlagić održava crno-bele u igri, sedam skokova, dve blokade, tri osvojene lopte, indeks "19".  Sa linije bacanja ubacio je oba za 15 koševa i minus 11

25. minut: Kalinič je lako eksivirao Mura, za prvi koš iz igre i plus 17. Pantera nema nigde, menjaju se igrači Zvezde nad njim. Zagorac postiže prvi koš. Zvezda dominira u skoku.

24. minut: Dobrić promašuje za tri, a Smajlagić je promašio zakucavanje, mada se čini da je bnio i faul.

 

 

23. minut:  Egzibicija Zvezde, asaistencija Mitrovića iz leđa za Voltersa. Avramović prekida seriju Zvezde. 

22. minut: "Banana" Mitrovića, pa trojka Dobrića za plus 13. Mitrović je nezaustavljiv, Zvezda ide na plus 17. Željko Obradović je ljut, tražio je tajm-aut, Partitzan deluje loše i bez samopouzdanja.

21. minut: Smajagić postaje prvi igrač Partizana sa dvocifrenim učinkom, bio je precizan sa penala. Zvezda nastavlja da promašuje penale, Nejt Volters je promašio četvrti.

Druga četvrtina 32:21

20. minut: Mitrović desetim poenom iz odbojke donosi Zvezdi plus devet na 30 sekundi do kraja poluvremena. Nova greška crno-belih, pogrešio je Madar i Zvezda je dobila poslednji napad. Fenomenalni Luka Mitroivć pogađa šest od šest za dva i Zvezda ide na plus 11 na poluvreme.

19. minut: Nema Partrizan rešenje za Mitrovića kad se spustio ispod koša 27:21, osam poena. Crno-beli gube loptu, pa prave prekršaj. Poslali su Kalinića na liniju bacanja, a ovaj je pogodio jedno za plus sedam.

18. minut: Zek Ledej je nekako ugurao loptu kroz mrežicu, mnogo grešaka, malo poena. Dobrić je promašio devetu trojku, ali Kuzmić je okupio loptu pa je fauliran. Centar Zvezde promašio je oba bacanja. Evo prve trojke Partizana, Smajlagić je smanjio na 25:21.

 

 

17. minut: ledej opet gubi loptu, ali Volters vraća greškom Partizanu. Mnogo je grešaka, iznuđenih šuteva. Crno-beli su izgubili sedam lopti, a crveno-beli su izgubili loptu manje. 

16. minut: Koprivica je sjajno blokirao Kuzmića, Partizan je ponovo uspeo da se odbrani.

15. minut: Dangubić sjajno zakucava za 21:16, ali Madar pravi nesportsku ličnu kada se Kalinić zaleteo na zakucavanje. Kalinić pogađa sa linije penala, pa Kuzmić za maksimalnih plus devet.

14. minut: Kontra domaćina, Holins opet diže zakucavanjem Pionir na noge za 21:14. Zvezda bolje kontroliše skok (13 skokova), crnoi-beli ima tri manje, ali nešto bolji šut za dva poena. Još se čeka trojka Partizana...

 

 

13. minut: Kuzmić na asistenciju Voltersa flouterom održava prednost domaćina.

12. minut: Luka Mitrović vraća na plus pet. Odbrane funkcionišu na obe strane, ali ne i šut sa distance. Drugo snažno zakucavanje Smajlagića za minus tri. 

11. minut: smanjio je Partizan prednost sa četiri poena u nastavku, Dangubić i Madar su pogađali.

 

 

Prva četvrtina 15:8

10. minut: Promašaj Simonovića za tri, na drugoj strani i Smajlagić promašuje trojku. Sjajan horog Mitrovića za plus sedam u prvoj četvrtini. Zvezda je šutirala trojke 5:1, a Partizan 6/0.

9. minut:  Mitrović iz kontre 13:8, pa faul iskusne četvorke.

8. minut: Simonović je isprovocirao faul Ledeja u napadu. Posle duđeg vremena koš Zvezde, Holins 11:8.

7. minut: Promašuje Holins za tri, Zvezda je nešto duđe bez koša. Kalinić promašuje za tri, Smajlagić vraća iz odbojke crno-bele u rezultatski egal 9:8.

 

 

6. minut: Ušao je Stefan Marković na teren u timu Zvezde. Kuzmi je napravio drugi faul, pa je otišao na klupu. Pogađa Panter za dva.

5. minut: Panter posle četrii minuta i deset sekudni postiže prvi koš za goste. Vraća Kuzmić prednost zvezdi na plus sedam. 

4. minut: Dobrić je promapio za tri, Volters zaustavlja Avramovića u kontri. Za sada crveno-beli su uspeli da zaustave crno-bele.

3. minut: Kalinić je pogodio oba bacanja vodi Zvezda 7:0. odlično domaćin igra odbranu. crbno-beli su još bez koša.

 

 

2. minut: Partizan prolmašuje tri šuta, Volters je bio na polaganju i promašio. Kalinić je fauliran. Zvezda je šutirala trojke 5/1, a Partizan 5/0.

 

 

1. minut: Dobar start Zvezde, Volters je položio za vožstvo crveno-beli 2:0. Promašaj Ledeja, ali Dobrić pogađa prvu trojku sa osam metara.

Crvena zvezda: Volters 7, Davidovac, Mitrović 16, Lazić, Kalinić 7, Dobrić 6, Holins 4, Simonović, Ivanović 3, Marković, Kuzmić 4, Cirbes

Partizan: Panter 6, Kuruc, Ledej 2, Zagorac 2, Avramović 2, Koprivica, Dangubić 4, Smajlagić 15, Mur 7, Glas, Trifunović, Madar 2.

Gori dvorana "Aleksandar Nikolić" jer Crvena zvezda i Partizan igraju  278. košarkaški "večiti" derbi u osmom kolu AdmiralBet ABA lige.

 

 

U dosadašnjih 277 utakmica, Partizan je slavio u 146. navrata, Zvezda u 126, dok je pet puta bilo nerešeno.

Željko Obradović se vratio u Partizan posle 28 godina i od 25. juna navijači crno-belih čekaju ovaj prvi ovosezonski derbi kako bi videli može li ovaj novi tim sa najtrofejnijim stručnjakom da povrati trofeje.

 

 

Popularni “Žoc“ je predvodio crno-bele u ukupno 14 derbija (osam pobeda, šest poraza).

Na drugoj strani Dejan Radonjić je ispisao istoriju Crvene zvezde, doneo je mnogo trofeja i večeras će mu biti  41. večiti derbi, uz 24 trijumfa do sada. Zvezda je napravila jedan veoma dobar evroligaški tim, Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić i ostali dobili su ekstra kvalitet u Stefanu Markoviću koji je stigao pre nekoliko dana. Nalazi se Stefi u timu danas, videćemo koliku će mu minuitažu dati Radonjić.

 

Komentari (0)

Sport