Košarka

Počinje nova karijera slavne košarkašice: Sonja Vasić novi sportski direktor OKS

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2021

-

11:48

Počinje nova karijera slavne košarkašice: Sonja Vasić novi sportski direktor OKS
Sonja Vasić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Bivša košarkašica Sonja Vasić novi je sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije.

Kako se navodi, OKS će sutra predstaviti sportske programa za olimpijski ciklus Pariz 2024, koji su namenjeni najboljim sportistima Srbije u seniorskoj i juniorskim kategorijama u okviru olimpijskih grana sporta.

"Detaljnu analizu ostvarenih rezultata naših sportista na OI u Tokiju, kao i koncept finansiranja i realizacije sportskih programa za naredne tri godine predstaviće predsednik Božidar Maljković, generalni sekretar Ðorđe Višacki i novi sportski direktor OKS Sonja Vasić", navodi se u saopštenju OKS.

Sonja Vasić, eks Petrović, igračku karijeru završila je ovog leta nakon osvajanja zlatne medalja sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Valensiji i četvrtog mesta na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Jedna od najboljih košarkašica Srbije u 21. veku igrala je u Crvenoj zvezdi, Barseloni, Buržu, Spartaku iz Moskve, Čikago Skaju, Pragu, Finiks Merkjuriju, Dinamu iz Kurska i Uni Đironi.

Osvojila je sa selekcijom Srbije dve zlatne medalje na Evrobasketima 2015. i 2021. godine, bronzu na Olimpijskim igrama 2016. godine. U klupskim okvirima osvojila je tri Evrolige (dve sa Spartakom i jednu sa Pragom), dva FIBA Superkupa, tri titule u Češkoj sa Pragom, triplu krunu sa Francuskom u Buržu.

Bila je 2007. godine najbolja mlada igračica Evrope, titulu najbolje košarkašice Srbije ponela je 2016 i 2019, bila je MVP Evrobasketa 2021, bila je u idealnoj petorci Evrobasketa 2015, 2019. i 2021. godine.

Sjajna karijera na parketu je završena, nova, ne manje izazovna tek počinje.

Komentari (0)

Sport