Košarka

Četvrta pobeda u Evrokupu: Crno-beli savladali Lijetkabelis u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2021

-

22:32 >> 22:41

Četvrta pobeda u Evrokupu: Crno-beli savladali Lijetkabelis u Beogradu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu Lijetkabelis sa 84:77 (20:14, 19:24, 27:22, 18:17) u utakmici petog kola Evrokupa.

Beograđani su četvrtim trijumfom u kontinentalnom takmičenju prekinuli mini niz od dva uzastopna poraza, koji su upisali protiv Andore i gradskog rivala Crvene zvezde.

Uoči početka utakmice oficijalni spiker najavio je Nemanju Dangubića kao kapitena Partizana, a ne Radeta Zagorca koji je traku nosio od početka sezone.

Crno-beli su odlično otvorili meč i zahvaljujući raspoloženom Zeku Ledeju prvu deonicu rešili u svoju korist sa šest poena prednosti. 

U drugoj četvrtini probudili su se Panter i Glas, ali je litvanska ekipa držala priključak uz pomoć odličnog šuta sa distance. 

Iako je domaćin imao i deset poena prednosti u prvom poluvremenu, na odmor se otišlo sa +1 u korist tima iz Beograda.

Izabranici Željka Obradovića su u nastavku podigli tempo, Litvanaci su se nekoliko puta vraćali u život, u samom finišu utakmice trojkama su prišli na -3, ali nisu imali snage za preokret.

Najraspoloženiji u ekipi Partizana bio je Ledej sa 19 poena, Smailagić je pomogao sa 13 (12 skokova), koliko je imao i Glas. U redovima litvanske ekipe najviše se istakao Orelik sa 19 poena, dok su Zemaitis i Berzins postigli po 12.

Komentari (0)

Sport