Košarka

Zvezda poklekla u dramatičnom finišu protiv Barselone

Komentari

Autor: Euronews

14/12/2021

-

20:46

Zvezda poklekla u dramatičnom finišu protiv Barselone
Crvena zvezda - Barselona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U prepunoj dvorani "Aleksandar Nikolić", u 15. kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Barselone rezultatom 76:69 (13:20, 18:14, 18:27, 20:15).

U finišu meča Zvezda je istopila dvocifrenu prednost gostiju, a trojka Stefana Markoviča na manje od dva minuta do kraja za 71:68 vratila je nadu u trijumf. Odbranili su se crveno-beli ali nisu iskoristili napad, a Nikola Mirotić je bio precizan iz slobodnih bacanja za 73:68.

Izabranici Dejana Radonjića nisu realizovali u narednom napadu nekoliko otvorenih šuteva za tri poena, a na drugoj strani to je uspelo Kajlu Kuriču za nedostižnih 76:69.  

Na početku meča Barselona je stekla dvocifrenu prednost zahvaljujuči upravo preciznim šutevima za tri poena Serhija Rodrigeza (dva puta) i Sertača Šanlija,dok je crveno-bele u igri držao Luka Mitrović sa sedam postignutih koševa.

Drugu četvrtinu crveno-beli su počeli serijom 13:0, izjednačili rezultat, a gosti nisu poentirali skoro pet minuta.
Problem je predstavljala treća lična greška rasploženog Luke Mitrovića koji je morao na klupu.
Zvezda je u prvom poluvremenu bila blizu povoljnijeg ishoda, međutim, nepreciznost iz slobodnih bacanja, tri promašaja Mitrovića, po jedan Kalinića i Davidovca, ostavila je na tri poena zaostatka.

Na startu drugog dela tri uzastopno precizna šuta iza linije 6,75 metara Laprovitole (2) i Hejsa ponovo su donele Kataloncima osetniju prednost (43:35). Odgovornost je kod crveno-belih preuzeo Nikola Kalinić koji je serijom poena držao priključak, međutim, gosti su i dalje neumoljivo pogađali za tri poena (Hejs i Šmits) i čuvali prednost.  

Kada je izgledalo da je prednost rivala nedostižna, usledio je furiozan finiš crveno-belih, međutim, nisu imali snage za potpuni preokret.   

Crvena zvezda: Volters 11, Davidovac 8, Mitrović 15, Lazić, Kalinić 15, Holins 2 Ivanović 4, Marković 8, Kuzmić 4, Cirbes 2.
Barselona: Dejvis 6, Egsam, Šanli 11, Martinez 6, Šmits 11, Hejs-Dejvis 14, Oriola 2, Laprovitola 6, Kurič  8, Jokubaitis 2, Mirotić 10. 

 

https://www.sofascore.com/tournament/basketball/international/euroleague/138

 

Komentari (0)

Sport