Košarka

Tomas se nameće Melounu: Bivši saigrač Jokića postigao 42 poena za Denverovu filijalu

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2021

-

12:38 >> 15:25

Tomas se nameće Melounu: Bivši saigrač Jokića postigao 42 poena za Denverovu filijalu
Tomas se nameće Melounu: Bivši saigrač Jokića postigao 42 poena za Denverovu filijalu - Copyright AP Photo/Paul Sancya

veličina teksta

Aa Aa

Američki košarkaš Ajzea Tomas, postigao je 42 poena u porazu Grand Rapidsa protiv Fort Fejna 131:127.

Bivši Ol-star igrač, nedavno je potpisao ugovor sa filijalom Denvera, koja se takmiči u razvojnoj G ligi u nadi da će da se vrati na veliku scenu NBA.

Tomas je 2011. godine izabran kao poslednji pik druge runde od strane Sakramento Kingsa, odakle je već naredne trejdovan u Finiks, pa u Boston, gde se afirmisao kao igrač.

U dresu Seltiksa odigrao je tri sezone, od kojih je u poslednjoj beležio 29 poena, šest asistencija i tri skoka po utakmici. 

Oborio je rekord franšize po broju uzastopnih mečeva sa više od 20 postignutih poena (43). Dva puta je bio Ol-star igrač i u sezoni 2016/17 doveo je Boston do prvog mesta Istoka. Te sezone bio je u najužoj konkurenciji za titulu MVP-ja, ali je nagrada otišla u ruke Rasela Vestrbruka.

Tadašnji košarkaš Oklahome je sezonu završio sa tripl-dablom u proseku (31p, 10 sk, 10as).

Nakon odlaska iz Bostona, usledio je pad u Tomasovoj karijeri, koju su "osakatile" brojne povrede. Promenio je pet klubova za četiri godine, a tekuću sezonu počeo je u Nju Orleansu, gde se zadržao deset dana.

Nedavno je potpisao za Grand Rapidse, u želji da se nametne treneru Denvera, Majku Melounu, sa kojim je sarađivao u sezoni 2018/19 i obzirom da je Nikoli Jokiću potreban iskusan saigrač, Ajzea Tomas bi mogao da se vrati na veliku scenu NBA, ukoliko, naravno, nastavi sa ovakvim partijama.

Nagetsi trenutno zauzimaju osmo mesto Zapada sa polovičnim učinkom od po 14 pobeda i poraza. Ekipa je desetkovana povredama, zbog kojih ne igraju Džamal Marej, Majkl Porter Džunior, Markus Hauard, Pi-Džej Dožir i Džamajkl Grin.

Komentari (0)

Sport