Košarka

Milutinov otkrio kako je postao košarkaš: Trenirao sam plivanje, slomio vilicu i onda prešao na košarku

Komentari

Autor: Euronews

03/01/2022

-

13:06

Milutinov otkrio kako je postao košarkaš: Trenirao sam plivanje, slomio vilicu i onda prešao na košarku
Milutinov - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Da nije kao sedmogodišnjak pao na bazenu i polomio vilicu, Nikola Milutonov možda nikada ne bi postao profesionalni košarkaš. Centar CSKA je bio gost emisije "BasketNews" u kojoj je govorio o mnogim zanimljivim detaljima iz svoje karijere, a otkrio je i da već razmišlja o tome čime bi mogao da se bavi nakon odlaska u igračku penziju.

"Moji roditelji su želeli da se kao dete bavim nekim sportom, da budem zdrav i poslali su me na plivanje. Međutim, mislim da sam imao sedam godina kad sam pao na ivicu bazena i polomio vilicu, posle čega sam odlučio da promenim sport. Ne znam baš tačno kako sam dašao na ideju da to bude košarka, ali mi je otac rekao da je to bila samo moja odluka. Uvek sam bio viši od svojih vršnjaka, iz godine u godinu sam dobijao na visini, pa je možda i to bio razlog".

Nikola Milutinov važi za jednog od duhovitijih košarkaša CSKA, a on tvrdi da u ekipi vladaju odlična energija i hemija, ali ističe da mu hladnoća u Moskvi uzuzetno smeta.

"Imamo dobar tim u kojem vlada odlična atmosfera, pa se družimo i van terena, što je takođe jako važno. Volim Moskvu, ovo je lep grad, ali sam se pre dolaska malo brinuo kako ću se snaći. Ipak, sada je sve u redu, navikao sam se, ima šta da se vidi i gde da se ode, čak je i hrana odlična, samo je problem što je mnogo hladno".

Po odlasku iz Partizana, Milutonv je otišao u Grčku gde je proveo pet godina i kako kaže, poprimio mnogo toga od grčkog naroda.

"Bilo je teško u početku, ali sam se kasnije navikao, mnogo sam vremena provodio sa Grcima, čak sam od njih 'pokupio' i akcenat i osećam se kao da dobar deo mene pripada Grčkoj".

Na kraju razgovora Nikola Milutonov je ispričao i nekliko zanimjivovsti iz privatnog života.

"Pokušavao sam nekoliko puta da kuvam, gledao recepte na jutjubu, ali sam samo pravio nered u kuhinji i odlučio sam da to više ne radim. U Švajcarskoj imam finansijskog savetnika sa kojim se čujem svaki dan i od kojeg pokušama da naučim što je više moguće, jer znam da košarkaška karijera ne može da traje zauvek. Ne mogu za sebe da kažem da sam neki stručnajk za kriptovalute mada znam o čemu se tu radi, ali nijedan savetnik vam neće reći da uožite novac u to", rekao je Milutonov i dodao:

"Moja omiljena serija je 'Peaky blinders' i jedva čekam da počne nova sezona. Baš sam uzbuđen."

Komentari (0)

Sport