Košarka

Trijumfalan povratak Tompsona: Golden stejt nadigrao Klivlend, Bjelica bez poena

Komentari

Autor: Euronews

10/01/2022

-

09:39

Trijumfalan povratak Tompsona: Golden stejt nadigrao Klivlend, Bjelica bez poena
Klej Tompson - Copyright AP Photo/John Hefti

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Golden stejta savladali su kod kuće Klivlend sa 96:82, a meč je obeležio povratak jednog od najboljih šutera današnjice - Kleja Tompsona.

Bek Voriorsa vratio se na parket posle dve i po godine neigranja zbog teških povreda i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za tim iz San Franciska. Tompson je propustio dve poslednje sezone zbog kidanja ligamenta kolena, a potom i ahilove tetive.

Utakmicu protiv Kavalirsa počeo je kao starter, publika ga je bodrila od prvog do poslednjeg minuta i gromoglasno reagovala na svaki njegov dobar potez. Odigrao je skoro 20 minuta i postigao 17 poena (7/18 iz igre, 3/8 trojke).

 

Tim iz San Franciska vodio je tokom većeg dela susreta i bio bolji rival, pa se pitanje pobednika nije ni postavljalo. Klivlend je držao priključak do poluvremena, da bi izabranici Stiva Kera u trećoj četvrtini napravili seriju 15-0 i tako otišli na maksimalnih +24. Golden stejt je do kraja meča čuvao rezultat i vratio se na pobednički kolosek posle dva neočekivana poraza.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Stef Kari sa 28 poena,  Nemanja Bjelica, meč je završio bez poena, uz 3 skoka i po jednu izgubljenu, ukradenu loptu i blokadu, dok su u poraženom taboru prednjačili Stivens sa 17 i Rondo sa 15 poena.

Komentari (0)

Sport