Košarka

Tompson srećan zbog povratka na teren: Vredelo je čekati, ponosan sam što sam ostao istrajan

Komentari

Autor: Euronews

10/01/2022

-

15:42 >> 15:43

Tompson srećan zbog povratka na teren: Vredelo je čekati, ponosan sam što sam ostao istrajan
Tompson srećan zbog povratka na teren: Vredelo je čekati, ponosan sam što sam ostao istrajan - Copyright AP Photo/John Hefti

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najboljih šutera današnjice Klej Tompson, vratio se na parket posle dve i po godine ne igranja košarke, zbog pokidanog ukrštenog ligamenta kolena, a kasnije i ahilove tetive i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za Golden stejt u nastavku sezone.

Tompson je u pobedi Voriorsa nad Klivledom (96:82), proveo 20 minuta na terenu i zabeležio 17 poena. Utakmicu je počeo kao starter, a publika ga je bodrila od prvog do poslednjeg minuta i gromoglasno reagovala na svaki njegov dobar potez.

Nakon utakmice zahvalio se navijačima na podršci i dodao da nikada neće zaboraviti ovo veče.

“Ovo je zaista neverovatno. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan što sam se vratio na teren. Vredelo je čekati. Oporavak je bio dug i ponosan sam se na sebe što sam ostao istrajan. Hvala svima koji su radili sa mnom tokom moje rehabilitacije, imali smo dugo leto i mnogo su mi pomogli“, rekao je Tompson.

Njegov saigrač, Drejmond Grin, nije sinoć delio parket sa Klejom, ali je došao da podrži velikog prijatelja.

“Jedva čekam da ponovo zaigram sa njim. Prošli smo mnogo toga. On je veoma bitan ’šraf’ u našoj ekipi. Volim njegov pobednički duh i bilo je zaista neverovatno sedeti sa njim i Stefom pred početak utakmice kao nekad“.

Šampionske ambicije ne manjkaju.

“Sada kada mogu da osetim loptu i svoje telo, vidim da mogu da pomognem svojoj ekipi u budućnosti da osvoji titulu. Znam šta je potrebno. Svi smo na početku sezone imali šampionske aspiracije i ništa se nije promenilo. Jedva čekam da odem kući i da pogledam film i da vidim šta sve mogu da popravim u svojoj igri“, izjavio je bek Golden stejta.

Postojali su i dani sumnje da nakon tako teških sportskih povreda, više neće biti isti igrač.

“Potrebno je mnogo vremena da se oporavite od povrede pokidanog ukštenog ligamenta. Mišići sporo zarastaju i ’crni’ dani su sasvim normalni. Postavljate sebi često pitanja ’da li ću imati iste reflekse, skočnost i brzinu’. Mogu da vam kažem da se osećam dobro, nemam strah i da mi je zaista drago što sam se vratio na teren“, rekao je Tompson.

Golden stejt je trenutno na deobi prvog mesta Zapada sa skorom 30-9, koliko ima i Finiks.

Komentari (0)

Sport