Košarka

Neka se čuje glas srpskih NBA igrača: Jokić je MVP, ovo je njegova sezona

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2021

-

23:50

Neka se čuje glas srpskih NBA igrača: Jokić je MVP, ovo je njegova sezona
Neka se čuje glas srpskih NBA igrača: Jokić je MVP, ovo je njegova sezona - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Blista Nikola Jokić u NBA ligi, a sjajnu sezonu, posebno drugi deo, ima i Bogdan Bogdanović, koji posle povrede i prelaska u Atlantu igra sjajno i sada ga očekuje druga runda plej-ofa protiv Filadelfije.


Pred prvi meč Hoksa i File (TV Arena sport 1, 19 časova), bek Atlante je pričao o druženju srpskih košarkaša u NBA i podršci koju daju Jokiću u pohodu ka MVP nagradi.

Za Bogdanovića nema dileme oko toga ko je zaslužio priznanje za najkorisnije igrača sezone.

"Jokić je dokazao da mu je ovo MVP sezona", jasan je stav srpskog reprezentativca.

 

 

NBA igrači iz Srbije imaju svoju čet grupu, preko koje svakodnevno razmenjuju poruke.


"Čet grupu srpskih košarkaša u NBA smo napravili za vreme pandemije koronavirusa. Igrali smo dosta igrica preko interneta. Navijamo da Jokić ponese MVP nagradu i on zna da ima našu podršku. On je uradio svoj deo posla i na nama igračima je da se čuje i naš glas kada je MVP nagrada u pitanju. To bi sigurno mnogo značilo i našoj zemlji. Da Srbija prvi put u istoriji ima MVP igrača NBA lige. To je stvarno nešto specijalno. Odradio je dosta posla ove godine, ali i godinama unazad", rekao je Bogdanović.

 

 

 

Otkrio je Bogdan i kako izgleda kada se okupe Srbi iz NBA.

"Kada se svi okupimo to obično ide uz domaću muziku. Tako se družimo posle sezone, a tokom nje idemo jedni kod drugih u domove, spremamo hranu za sve nas. Obično su tu i naše porodice koje kuvaju domaću hranu. Nešto lepo da nas ne bi uhvatila nostalgija", objasnio je Bogdan Bogdanović

Komentari (0)

Sport