Košarka

Klipersi savladali Dalas za polufinale plej-ofa Zapada

Komentari

Autor: tanjug

07/06/2021

-

08:37

Klipersi savladali Dalas za polufinale plej-ofa Zapada
Klipersi savladali Dalas za polufinale plej-ofa Zapada - Copyright Tanjug / Keith Birmingham/The Orange County Register via AP

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su u odlučujućoj sedmoj utakmici Dalas sa 126:111 i plasirali se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Maveriksima nije pomogla ni maestralna partija Luke Dončića sa 46 poena, 14 asistencija i sedam skokova, i odličnog Bobana Marjanovića, koji je kao starter imao dabl-dabl učinak - 14 poena i 10 skokova.

Klipersi su slavili sa 4-3 u pobedama u seriji koja je bila više nego uzbudljiva i neobična, jer su u prethodnih šest mečeva obe ekipe po tri puta trijumfovale na gostovanjima.

LA Klipersi su gubili 0:2 i 2:3 u seriji, ali su u odlučujućem meču iskoristili prednost domaćeg terena i plasirali se u polufinale, gde će odmeriti snage sa Juta Džezom.

Do pobede izabranici trenera Tajrona Lua došli zahvaljujući furioznoj seriji 26:4 krajem treće i početkom poslednje četvrtine, kojom su stekli nedostižnih 17 poena prednosti (102:85).

Tim iz Los Anđelesa je ubacio čak 20 trojki, a neverovatan je podatak da su u ovako važnoj utakmici slobodna bacanja šutirali bez promašaja 24-24.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Kavai Lenard sa 28 poena, 10 skokova i devet asistencija. Sjajnu podršku imao je Markusu Morisu koji je ubacio 23 poena, od čega čak sedam trojki i Polu Džordžu koji je zabeležio 22 poena i 10 asistencija.

Komentari (0)

Sport