Košarka

Virtus blizu titule: Teodosić vodio tim iz Bolonje do novog brejka u Milanu

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2021

-

23:15

Virtus blizu titule: Teodosić vodio tim iz Bolonje do novog brejka u Milanu
Virtus blizu titule: Teodosić vodio tim iz Bolonje do novog brejka u Milanu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Virtusa iz Bolonje savladali su Olimpiju u Milanu 83:72 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji italijanskog plej-ofa.

Tim Aleksandra Đorđevića napravio je dupli brejk. Serija se sada seli u Bolonju, pa će Virtus pred svojim navijačima imati priliku da dođe do titule. Treći i četvrti meč na programu su 9. i 11. juna.

Većim delom meča vođena je izjednačena borba, da bi u poslednjoj četvrtini stvar u svoje ruke preuzeli srpski rinternacionalci. Stefan Marković i Aleksandro Pajola pogodili po trojku za 70:63 na nešto više od dva i po minuta pre kraja, a potom je Mesinunu ekipu dokrajčio Miloš Teodosić.

Iskusni plejmejker je na minut i 26 sekundi pre kraja pogodio petu trojku iz devetog pokušaja za velikih deset poena prednosti. Olimpija prvi pogodak iz igre u poslednoj četvrtini postigla tek na 81 sekund pre kraja.

Miloš Teodosić je meč završio sa 21 poenom, četiri skoka i pet asistencija za 23 minuta, Đanpaolo Riči je dodao 15, Marko Belineli 13, Kajl Vims 11, a Marković tri, uz četiri skoka i tri asistencije za 28 minuta.

U poraženom timu Ševon Šilds je imao 16 poena, Serhio Rodriges 13 poena, Kevin Panter 12, a Zek Ledej 10. Vladimir Micov nije bio u ekipi.

Milano je najtrofejniji klub Italije sa 28 titula, sledi Virtus sa 15, dok je Vareze na trećoj poziciji sa deset pehara.

Komentari (0)

Sport