Košarka

Dok se čeka Ol star spektakl: Tauns najbolji trojkaš, Torpinu pobeda u zakucavanju

Komentari

Autor: Euronews

20/02/2022

-

08:13

Dok se čeka Ol star spektakl: Tauns najbolji trojkaš, Torpinu pobeda u zakucavanju
Obi Torpin - Copyright Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

veličina teksta

Aa Aa

Centralni događaj na Ol star vikenda u Klivlendu zakazan je za noć između nedelje i ponedeljka između timova Kevina Durenta i Lebrona Džejmsa, a noćas je održano nadmetanje u zakucavanjima, kao i ono u šutiranju trojki.

Najbolji trojkaš je bio Karl-Entoni Tauns iz Minesote čiji je učinak bio 29, drugi najbolji u istoriji nadmetanja. Ostaće upamćeno da je "KAT" postao prvi centar kome je uspelo da osvoji to takmičenje.

Iza njega su bili Luk Kenard, član Los Anđeles Klipersa, sa 26, a onda i Tre Jang iz Atlante. Saigrač našeg Bogdana Bogdanovića je takođe imao učinak od 26 poena. Ovo su bili učesnici finalne runde.

Pre toga su eliminisani Peti Mils iz Bruklina (21 poen), Si Džej Mekalum iz Nju Orleansa, sa 19, Dezmond Bejn iz Memfisa (18), Fred Vanvlit iz Toronta sa 16 i Zek Levajn iz Čikaga sa 14.

 

 

U zakucavanju pobedu je odneo Obi Topin. Košarkaš Njujorka je u večeri promašaja i "pokidanih" obuča je u četiri pokušaja osvojio 47 poena.

U finalnoj borbi bio je bolji od Huana Toskano-Andersona (Golden Stejt) koji je prikupio 30 poena. Do finalne borbe nisu došli Džajlen Grin iz Hjustona, koji je važio za favorita, kao ni Kol Entoni iz Orlanda.

Komentari (0)

Sport