Košarka

Zvanično je - Nikola Jokić je MVP NBA lige!

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2021

-

00:04

Zvanično je - Nikola Jokić je MVP NBA lige!
Zvanično je - Nikola Jokić je MVP NBA lige! - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaš i centar Denver Nagetsa, Nikola Jokić, proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige.


Ekskluzivna, ali nezvanična vest se pojavila u utorak uveče, nešto malo pre ponoći. Nepuna dva sata kasnije, uoči početka utakmice između Filadelfije i Atlante, novom MVP-u je i zvanično saopštena. Jokić je sedao u hotelu u Finiksu, u društvu saigrača, kada mu je rečeno da je najbolji igrač regularnog dela NBA.

Istog momenta počelo je slavlje i čestitanja saigrača i članova stručnog štaba. Uzbuđeni Jokić, ali opet dovoljno smiren, dao je i kratku izjavu.

"Ovaj trofej je trofej cele moje ekipe i bez vas ga ne bih osvojio", bile su prve reči kojima se MVP obratio prisutnima. .

Nikola Jokić na taj način postao tek treći evropski košarkaš koji je dobio priznanje za MVP najjače košarkaške lige na svetu. Pre njega to je pošlo za rukom Dirku Novickom i Janisu Adetokumbu.

 

 

Srbin je u neverovatnoj sezoni odigrao svaki meč za Denver. Prosečno je beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije. Uz legendarnog Oskara Robertsona i Rasela Vestbruka, Jokić je jedini u sezoni beležio više od 25 poena, deset skokova i osam asistencija

 

 

Jokić je prvi centar izabran za MVP-a još od Šekila O'Nila, koji je prestižno priznanje poneo 2000. Košarkaš Denvera je prvi MVP draftovan u drugoj rundi, izabran je kao 41. pik i direktno iz Mege karijeru je nastavio u NBA 2015. godine. Do sada nije menjao franšize. Pre njega rekorderi su bili Stiv Neš i Janis, koji su kao 15. pikovi birani na draftu.

Najbolji košarkaš NBA lige rođen je 19. februara 1995. godine u Somboru. Srbija u ovom momentu ima najboljeg igrača Evrolige, to je Vasilije Micić, MVP-a Evrokupa, to priznanje pripalo je Milošu Teodosiću i najkorisnijeg igrača najjače lige sveta.

Komentari (0)

Sport