Košarka

Mekalum o Jokiću: On "manipuliše igrom" bolje nego bilo ko u NBA ligi

Komentari

Autor: Euronews

07/03/2022

-

11:10

Mekalum o Jokiću: On "manipuliše igrom" bolje nego bilo ko u NBA ligi
Mekalum - Copyright AP Photo/David Zalubowski, File

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Nju Orleansa Si-džej Mekalum govorio je o srpskom centru Nikoli Jokiću posle utakmice u Denveru, koja je nakon produžetaka pripala domaćinu 138:130.

MVP lige bio je izuzetno raspoložen protiv Pelikansa. Postigao je 46 poena (16/22 iz igre), od kojih je 30 zabeležio u poslednjoj četvrtini i u produžetku.

"Jokića je stvarno teško čuvati. Može da poentira iz svih pozicija. Odličan je u reketu i sa penala i zna da manipuliše igrom bolje nego bilo koji košarkaš u Ligi", rekao je Mekalum.

Pelikansi su upravo trojkom Mekaluma na tri minuta do kraja poveli 11 razlika, ali je Jokić u nastavku postigao 15 od 17 poena Denvera za produžetak. 

"Prihvatam određenu odgovornost za ovaj poraz. Bio sam u ovako teškim utakmicama i morao sam bolje da odreagujem u pojedinim momentima. Dopustili smo 35 poena u prvoj četvrtini, kasnije smo se vratili ali smo posustali u finišu. Moramo da naučimo da mirno privodimo utakmice kraju, a ne da dozvoljavamo ovakve preokrete", zaključio je bek Pelikansa.

Njegov saigrač iz tima Brendon Ingram, koji je postigao 38 poena, istakao je da je Jokića trebalo bolje čuvati.

"Bio je previše slobodan. Greška je bila što smo ga toliko puta faulirali (11/12 Jokićev učinak sa penala). Nismo smeli da ga pustimo da igra svoju igru", rekao je Ingram.

Košarkaš Nju Orleansa se osvrnuo na završnicu prvog poluvremena, kada je bez gledanja ka obruču Denvera, pogodio trojku sa pola terena.

 

 

"Drago mi je što je lopta ušla u koš, koji nisam ni video. To nam je donelo momentum u trećoj četvrtini, ali smo nažalost izgubili u nastavku. Izvukli smo pouke i bićemo spremni za Denver sledeći put", rekao je Ingram.

Srpski centar postao je prvi košarkaš od Vilta Čemberlejna koji je zabeležio tripl-dabl sa preko 45 poena uz 70 odsto šuta iz igre.

Jokić je na putu da odbrani MVP trofej osvojen prošle godine i ukoliko želi da ponovi uspeh, Nagetsi moraju da imaju visok plasman na kraju regularnog dela sezone. Konkurencija mu je Džoel Embid iz Filadelfije, koja je druga na Istoku, dok su Nagetsi na šestoj poziciji Zapada.

Komentari (0)

Sport