Košarka

Košarkaši Zvezde blizu plej-ofa Evrolige: Šest teških koraka do cilja, četiri gostovanja

Komentari

Autor: Euronews

09/03/2022

-

09:35

Košarkaši Zvezde blizu plej-ofa Evrolige: Šest teških koraka do cilja, četiri gostovanja
Dobrić i Radonjić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde u još jednom dramatičnom meču skinuli su krunu Real Madridu u grotlu "Pionira" (65:62) i tako se približili cilju - plasmanu u plej-of Evrolige.

Situacija sa suspenzijom ruskih ekipa išla je na ruku ekipi trenera Dejana Radonjića jer su se sa 10 pobeda i mečom manje izjednačili sa Monakom na osmoj poziciji, Makabi ima 11 pobeda, a Bajern i Anadolu Efes po 12. Barselona (sigurna), Real Madrid, Armani i Olimpijakos čini se da su već obezbedili plasman u plej-of.

"Da bi se dobio Real mora da dobije tim, bilo je raznih "X faktora", ali samo tim može da dobije ovako tešku utakmicu. Pre dva dana Partizan, večeras Real, za dva dana Makabi, pre toga Panatinaikos, Baskonija. Ovo je najteži period u sezoni. Imamo naredni meč koji želimo dobro da odigramo i svi zajedno da ga dobijemo", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić posle pobede nad Realom opisijući jasno situaciju.

 

 

Međutim, neće biti lako košarkašima Crvene zvezde do kraja Evrolige jer ih očekuje šest teških mečeva, čak četiri uzastopna u gostima.

Čini se da je sutrašnji duel sa Makabijem u hali "Aleksandar Nikolić" (19 časova) verovatno jedan od presudnih. Ne samo zbog bodova, već i zbog samopouzdanja.

Već od naredne nedelje red vožnje će biti paklen, crveno-beli redom gostuju Barseloni, Albi, Bajernu i Žalgirisu. Do poslednjeg duela 7. aprila sa Anadolu Efesom u Beogradu košarkaši najboljeg tima Regionalne lige moraće da ostanu u trci ako žele pred svojom publikom da uđu u plej-of.

Ako i uspeju da se domognu plej-ofa bilo bi sjajno da se izbegne osmo mesto jer ono donosi duele u plej-ofu sa najuspešnijom ekipom, a kako se stvari odvijaju to će biti Barselona, verovatno glavni favorit i za osvajanje Evrolige. Plej-of se igra od 19. aprila do 4. maja u seriji do tri pobede.

Fajnal for će se od 19. do 21. maja održati u Beogradu, a eventualni plasman Zvezde bio bi zaista veliko čudo.

Crvena zvezda do kraja Evrolige

10.mart Makabi (d) 

18. mart Barselona (g)

25. mart Alba (g)

31. mart Bajern (g)

3. april Žalgiris (g)

7. april Anadolu Efes (d)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport