Košarka

Maljković zadovoljna prvom sezonom Instituta za ženski sport

Komentari

Autor: tanjug

09/06/2021

-

15:25

Maljković zadovoljna prvom sezonom Instituta za ženski sport
Maljković zadovoljna prvom sezonom Instituta za ženski sport - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Javni čas na kom su sportske veštine prezentovale polaznice programa Instituta za ženski sport sa svih lokacija u Beogradu, održan je danas u Sportskom centru Žarkovo.

Javnom času prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, koja je ujedno i pokrenula ovu ideju, kao i ambasadorke sportistkinje Sonja Vasić, Zorana Arunović, Dajana Butulija i Milica Mandić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Maljković je istakla da je prezadovoljna kako je prva sezona Instituta protekla.

"Počeli smo 26. septembra i danas imamo više od 600 devojčica iz 12 gradova u Srbiji. Želimo da one kao što je bilo i u Pokretu za žensku košarku, da budu u dobre u školi, da imju dobre ocene, da uče strane jezike pa tek onda da izvučemo one najbolje kada da je sport u pitanju. Da ove devojke budu direktorke banki, ministarke... Da imamo zdravu sredinu i zdrave devojke u Srbiji", rekla je Maljković.

Ministar Ružić rekao je da mu je čast što u ime Vlade i svog ministartva može da izrazi veliko zadovoljstvo zbog svega što je Marina Maljković svojim entuzijazmom i energijom pokazala u prehodnom periodu.

"Institut za ženski sport je dragocena i predivna inicijativa, koja apostrofira ono što je najvažnije - činjenica da bavljenje sportom i obrazovanje ne mogu da budu na dva koloseka. To je jedan kolosek, koji decu uči i etici, vrednostima, takmičarskom duhu, pravilima ponašanja, socijalizaciji, od njih gradi i moranu i ličnu vertikalu, koja je garant da ćemo imati zrele ljude i devojčice u budućem periodu, koje će biti dragocen deo našeg društva. Da li na polju sporta, u privredi ili politici - to nije ni važno. Mislim da što više njih treba da bude u politici, da promene nas, od kojih se mnogima u javnosti već smučilo", rekao je Ružić.

Komentari (0)

Sport