Košarka

Majk Meloun o Jokiću: On je najzaslužniji za naš uspeh

Komentari

Autor: euronews

09/06/2021

-

20:04

Majk Meloun o Jokiću: On je najzaslužniji za naš uspeh
Majk Meloun i Nikola Jokić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Jokić je sinoć postao MVP najjače košarkaške lige na svetu, a trener Denvera, Majk Maloun, nije štedeo reči za našeg reprezentativca:

“Najbolja stvar koju mogu da kažem o Nikoli je da što on u potpunosti predstavlja kulturu koju smo stvorili ovde u Denveru. Šest godina sam ovde i gledao sam rast našeg programa, koji je se naravno podudarao sa rastom Nikole Jokića. U poslednje tri sezone u Zapadnoj konferenciji Denver je zabeležio 147 pobeda, najviše na Zapadu. Svega toga ne bi bilo da se Jokić nije razvijao i važnije, što su se pored njega razvijali i njegovi saigrači'', rekao je Meloun.

Ono što je posebno zadivilo trenera je nesebična igra našeg košarkaša, pa ga je i nedavno poredio sa legendarnim Timom Dankanom:

“Ono što ja volim kod Nikole jeste da pričamo o nesebičnom superstaru. Sličan momak kao što je Tim Dankan, veliki igrač koji samo želi da pobedi, i koga ne zanimaju invidualne nagrade'', istakao je američki stručnjak.

Meloun, koji je sigurno jedan od najvažnijih faktora za Jokićev košarkaški uspon, sa našim asom prevazišao je odnos trener-igrač. U nekoliko navrata posećivao je svog omiljenog igrača u Somboru, i često je iskazivao simpatije prema našoj zemlji i kulturi.

Šef struke Nagetsa je sinoć obukao specijalnu majicu posvećenu našem košarkašu i za dodao da nije srećan samo što je njevog trener, već zato što sa njim gaji jedan poseban odnos u kome uživa.

Komentari (0)

Sport