Košarka

MVP trofej uručen Nikoli Jokiću: Poraz Denvera, Finiks na korak od finala

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2021

-

07:35 >> 07:39

MVP trofej uručen Nikoli Jokiću: Poraz Denvera, Finiks na korak od finala
MVP trofej uručen Nikoli Jokiću: Poraz Denvera, Finiks na korak od finala - Copyright Tanjug AP/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera poraženi su na svom terenu od Finiksa u trećem meču polufinala plej-of serije Zapadne konferencije rezultatom 102:116 (27:37, 28:22, 21:31, 26:26). Tim iz Arizone sada vodi sa 3-0 i blizu je plasmana u finale. 

Pre početka duela, Nikoli Jokiću uručeno je MVP priznanje, a srpski košarkaš je svojoj partijom na terenu to i potvrdio. Sansi su već na startu stekli dvocifrenu prednost, vodili su gosti konstantno a Denver je na krilima Somborca uspeo da na odmor ode sa prihvatljvim minusom.

 

 

Međutim, u nastavku susreta Kris Pol je preuzeo odgovornost i poveo svoj tim ka brejku. Bez greške igra plej Finiksa, u tri utakmice ove serije podelio je 34 asistencije i izgubio samo tri lopte. Pomogao mu je i Buker, dok je na drugoj strani ista izostala za Jokića. Početkom četvrte četvrtine, srpski košarkaš je sam imao više poena od svih članova startne petorke Nagetsa zajedno.

Denver nije imao snage za preokret, pa se posle trećeg poraza nalazi na rubu eliminacije. Finiks priliku da overi plasman u finale Zapada ima u noći između nedelje na ponedeljak, kada je na programu četvrti meč ove serije, a pred Jokićem i saigračima je težak zadatak.

 

 

MVP NBA lige Nikola Jokić meč je završio sa tripl-dabl učinkom, 32 poena, 20 skokova i 10 asistencija, Moris je dodao 21, Majkl Porter Džunior 15. Kod Finiksa, Devin Buker postigao je 28 poena, jedan manje Kris Pol, koji je podelio i 8 asistencija.

Komentari (0)

Sport