Košarka

Dobra partija Bogdanovića: Brejk Filadelfije u Atlanti

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2021

-

07:55

Dobra partija Bogdanovića: Brejk Filadelfije u Atlanti
Dobra partija Bogdanovića: Brejk Filadelfije u Atlanti - Copyright Tanjug AP/John Bazemore

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Filadelfije slavili su u Atlanti u trećem meču polufinala Istočne konferencije i poveli sa 2-1 u seriji, 127:111 (28:20, 33:36, 34:19, 32:36).

Tim iz Džordžije je dobro otvorio meč, Bogdanović i Jang su bili pokretačka snaga domaće ekipe, ali sve se promenilo ulaskom Furkana Korkmaza sa klupe. Turčin je doneo dodatnu energiju u ekipi Filadelfije, a uz saigrače rezerviste vodio je svoj tim do +11 u drugom kvartalu. Uspela je Atlanta na krilima srpskog košarkaša da smanji zaostatak i sa pet poena deficita ode na odmor.

Treća četvrtina ispostaviće se biće i presudna. Razigrali su se gosti, prednjačili su Ben Simons i Set Kari pa je tim Doka Riversa serijom 15:2 praktično prelomio meč. Snage za preokret Altanta nije imala. Domaća ekipa se dosta mučila sa šutem i to ju je koštalo boljeg rezultata, samo 6 od 22 za tri poena i čak 12 timskih asistencija manje od rivala. Mnogo da bi se dobio meč u plej-ofu.

Najefikasniji u ekipi Atlante bio je Tre Jang sa 28 poena i osam asistencija, Bogdan Bogdanović dodao je 19 i uhvatio četiri lopte. Žoel Embid vodio je goste do trijumfa, 27 poena, devet skokova i osam asistencija, Heris je dodao 22, Simons 18 uz sedam dodavanja saigračima za koš.

Četvrta utakmica ove serije na programu je u noći između nedelje i ponedeljka.

Komentari (0)

Sport