Košarka

Novo lice u Moskvi: Marijus Grigonis pojačao CSKA

Komentari

Autor: Euronews

12/06/2021

-

11:21

Novo lice u Moskvi: Marijus Grigonis pojačao CSKA
Novo lice u Moskvi: Marijus Grigonis pojačao CSKA - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Litvanski košarkaš Marijus Grigonis prvo je pojačanje ekipe CSKA za sledeću sezonu, saopšteno je na sajtu kluba iz Moskve.

Talentovani košarkaš dolazi iz Žalgirisa, čiju košarkašku školu je prošao. Imao je kratku epizodu u drugoj ligi Španije, a u prethodne tri godine nosi je dres tima iz Kaunasa. Za "zelenu šumu" odigrao je 78 evroligaških duela, a okitio se sa tri titule i dva kupa Litvanije. Protekle sezone poneo je epitet MVP-a Evrolige u oktobru, a prosečno je beležio 13,4 poena, dva skoka i tri asistencije po utakmici.

"CSKA je jedna od najboljih košarkaških organizacija poslednjih mnogo godina, osvojio je mnogo titula, tako da je ovo veliko dostignuće za mene kao sportistu. Radujem se da se upoznam sa porodicom CSKA i da pokažem šta znam", izjavio je Grigonis posle potpisivanja ugovora.

Zadovoljstvo dovođenjem talentovanog Litvanca nije krio ni trener CSKA, Dimitris Itudis.

"Pratili smo Grigonisa nekoliko godina, na radaru je već dugo. Doveli smo igrača koji može da igra na nekoliko pozicija, posebno na pozicijama dva i tri. Poseduje veličinu, znanje, kvalitete kreatora koji odgovaraju nivou našeg tima. Jako nam je drago da ga vidimo ovde", poželeo je dobrodošlicu svom novom igraču Itudis.

CSKA je u prethodnim danima produžio ugovor sa Johanesom Vojtmanom, dok je klub napustio Janis Strelnijeks.

Komentari (0)

Sport