Košarka

Bogdanović tragičar: Nema opravdanja, morao sam da pogodim tu trojku

Komentari

Autor: Euronews

29/04/2022

-

12:54

Bogdanović tragičar: Nema opravdanja, morao sam da pogodim tu trojku
Bojan Bogdanović - Copyright AP Photo/Rick Bowmer

veličina teksta

Aa Aa

Dalas je po prvi put od 2011. godine prošao u drugu rundu plej-ofa, a u borbi za plasman u polufinale Zapada savladao je Jutu ukupnim rezultatom 4:2.

Maveriksi su u veoma uzbudljivoj šestoj utakmici serije pobedili Džezere u gostima 98:96. 

Domaćin je u poslednjim sekundama imao priliku da izbori majstoricu, ali je Bojan Bogdanović promašio otvoren šut za tri poena...

 

 

"Nema opravdanja. Morao sam da pogodim taj šut i da odvedem seriju u sedmu utakmicu", izjavio je hrvatski košarkaš, koji je meč završio sa 19 poena.

Trener Jute Kvin Snajder nije žalio što je poslednji napad "nacrtao" za Bodanovića.

"Bojan je jedan od najboljih igrača kada se utakmica odlučuje. Više puta je pogađao pobedničke šuteve i mislim da su svi u svlačionici hteli da on bude taj kod koga će doći lopta na kraju".

Džezeri su dobili priliku za pobedu kada je Branson na 4.3 sekunde do kraja, realizaovao samo jedno bacanje za Dalas, ali je ipak ostalo 98:96.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Teksašana bio je Luka Dončić sa 24 poena uz devet skokova i osam asistencija. Slovenac je nakon utakmice otkrio kako se osećao kada je video usamljenog Bogdanovića na šutu za tri poena.

"On ne promašuje mnogo takvih šuteva. Srce mi je stalo, imao sam osećaj kao da je taj šut bio 15 sekundi u vazduhu", istakao je najbolji igrač Maveriksa.

Dalas će se u narednom kolu boriti sa Finiksom, koji je takođe sa 4:2 prošao u svoje drugo uzastopno polufinale Zapada.

Komentari (0)

Sport