Košarka

Embid oštar prema saigraču: Džejms Harden više nije isti

Komentari

Autor: Euronews

13/05/2022

-

13:21

Embid oštar prema saigraču: Džejms Harden više nije isti
Embid oštar prema saigraču: Džejms Harden više nije isti - Copyright AP Photo/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid kritikovao je saigrača Džejmsa Hardena nakon eliminacije u polufinalu plej-ofa Istoka.

Seventisiksersi izgubili su na svom terenu od Majamija 99:90 i tako sa 4:2 u seriji završili takmičenje u NBA ligi ove sezone.

Samoproklamovani MVP odigrao je jako lošu utakmicu, za 44 minuta na parketu zabeležio je 20 poena uz jako loš procenat šuta - 7/24 iz igre (29 odsto).

Harden je doduše takođe podbacio, imao je svega 11 poena (4/9 iz igre) uz devet asistencija. U drugom poluvremenu nije postigao nijedan poen, što je očigledno zasmetalo Kameruncu nakon meča.

"Kada je došao u Filadelfiju svi su očekivali da ćemo dobiti Džejmsa Hardena iz Hjustona, međutim to više nije isti igrač", rekao je Embid i dodao:

"On je sada više preuzeo ulogu plejmejkera. Mislim da je u nekim trenucima trebalo da, baš kao i svi mi, bude agresivniji", zaključio je Kamerunac.

Harden će naredne sezone imati opciju da potpiše produženje ugovora sa Filadelfijom. Posle ovakvih partija cele sezone teško da bi od nekoga mogao da dobije 47 miliona dolara koliko mu sleduje ukoliko ostane u timu Doka Riversa.

Majami je predvodio Džimi Batler sa 32 poena, osam skokova, četiri asistencije i dve blokade. Tim sa Floride će u finalu igrati protiv pobednika meča Milvoki-Boston u kojem Baksi vode 3:2, a šesti duel te serije je na programu večeras u 01.30 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport