Košarka

Luka Dončić ne skida osmeh sa lica: Nisu trebali da govore da smo autsajderi

Komentari

Autor: Euronews

16/05/2022

-

12:47

Luka Dončić ne skida osmeh sa lica: Nisu trebali da govore da smo autsajderi
Luka Dončić - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

veličina teksta

Aa Aa

Luka Dončić nije skidao osmeh sa lice posle velike pobede u Arizoni, gde je njegov Dalas totalno razmontirao domaći Finiks 123:90 i pod komandom Slovenca plasirao se sa 4:3 u seriji u finale Zapadne konferencije, gde će odmeriti snage sa Golden stejtom.

Plejmejker Maveriksa radio je šta je hteo na terenu, ubacio je 27 poena do poluvremena, (koliko i kompletan tim Sansa), da bi meč završio sa 35 poena (12/19 iz igre, 6/11 za tri) uz 10 skokova i četiri asistencije.

Treći pik sa drafta iz 2018. godine istakao je šta ovo znači za njega i franšizu iz Teksasa.

"Mnogo sam srećan, iskreno, ne mogu da skinem osmeh sa lica. Mislim da smo zaslužii ovo, odigrali smo na visokom nivou tokom čitave serije. Nekoliko naših utakmica u Finiksu nisu bile najbolje, međutim ovo je bio meč broj sedam i znali smo šta to znači. Verovao sam u prolazak dalje, kao i kompletna svlačionica i zaista sam srećan", rekao je Dončić.

Trostruki Ol-star igrač otkrio je pod kojim okolnostima pokazuje najbolju igru na terenu.

"Zabavljao sam se i kada se zabavljam, tada igram najbolje. Međutim nisam sam ja odigrao dobro, ovaj ishod je rezultat zalaganja čitave ekipe i ponosan sam na svoje saigrače što su pružili ovakvu partiju u utakmici broj sedam. Ne znam kada se poslednji put desilo da gostujuća ekipa napravi ovakav rezultat u ovako bitnoj utakmici."

Novinare je zanimalo da je Dončić bio svestan koliko je bio ubedljiv u prvom poluvremenu, kada je Dalas stekao 30 poena prednosti (57:27), napravivši najveću razliku do odlaska na odmor na nekoj utakmici broj sedam u istoriji NBA lige.

"Naravno da jesam. Mislim da je naša odbrana bila odlična", rekao je skromno i sa osmehom Slovenac i ponovo istakao saigrače u prvi plan.

"Uvek sam govorio da je ovaj tim specijalan, kompaktna smo ekipa, igrali smo izuzetno borbeno i nije nas bilo lako zaustaviti. Posle prve dve utakmice u Finiksu, naša odbrana se dosta poboljšala i mislim da je to odlučilo seriju. Volim kada je veliki pritisak, govorili su da smo autsajderi, svi su kladili na Sanse, pričalo se kako će dobiti sa 4:0 u seriji i da nećemo imati šanse, međutim to nas je samo motivisalo...", zaključio je Slovenac.

Maveriksi će se za veliko finale NBA lige boriti protiv Voriorsa i okršaje tih duela možete pratiti na kanalima TV Arene sport.

Komentari (0)

Sport