Košarka

Trej Jang o Luki Dončiću: Da mi je samo njegova visina radio bih iste stvari na terenu

Komentari

Autor: Euronews

22/05/2022

-

16:50

Trej Jang o Luki Dončiću: Da mi je samo njegova visina radio bih iste stvari na terenu
Luka Dončić - Copyright Tanjug AP/AP Photo/LM Otero

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Atlante Trej Jang gostovao je u podkastu "Starac i trojka" Džej Džej Redika, gde se osvrnuo na poređenja sa Lukom Dončićem.

Od kako su se dva mlada talentovana igrača pojavila na draftu 2018. godine, počele su da kruže priče ko će ostaviti veći trag na najvećoj košarkaškoj sceni sveta. U tesnoj trci za rukija sezone, kasnije te godine Slovenac je ipak osvojio prestižnu nagradu, ostavivši plejemejkera Hoksa na drugom mestu.

"Mrzim poređenja. Znam da je to deo svačije naravi i to je ono što košarkaški fanovi vole da rade. Ne bih da ulazim previše u te diskusije, ali verujem da bih radio na terenu isto što i Luka da sam i ja preko dva metra...", rekao je 185cm visoki plejmejker i dodao:

"Njegov pik en rol, mogućnost da proigra saigrače, da uđe u reket, flouteri, šutevi, mislim da smo slični po stilu igre. Jedino što je visok 2.05m, a ja nisam. On je definitivno igrač koga ne želiš da ostaviš samog", rekao je Jang.

Atlanta je izabrala Dončića kao trećeg pika, dok je Dalas uzeo Janga kao petog. Obe ekipe su odlučile da iste večeri drafta menjaju igrače.

"U početku nisam znao da će se toliko pričati o nama. Te večeri nije mi padalo na pamet da će nas sutra porediti. Međutim, svi su natavili da nas komentarišu... Prošle godine smo se plasirali u finale Istoka, pa su govorili `Eto, Trej je bolji od Luke, Atlanta je dobila u trejdu`, da bi Dončić ove sezone igrao finale Zapada. Mene samo interesuju pobede sa ekipom, nemam vremena za poređenja", zaključio je Jang.

Atlanta je ligaški deo sezone završila na osmom mestu, pa je u prvom kolu plej-ofa igrala protiv Majamija, od koga je izgubila sa 4:1 u seriji. Sa druge strane, ekipa Džejsona Kida je kao četvrtoplasirana počela doigravanje. Na putu do finala konferencije, eliminisala je Jutu i vicešampiona lige Finiks. Trenutno se bori protiv Golden stejta i rezultat je 2:0 u korist tima iz San Franciska.

Komentari (0)

Sport